Aktywne Wpisy

mirko_anonim +89
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moi Drodzy, przychodzę do Was pogadać. Jestem kobietą lvl 31. Pracuje. Wynajmuje mieszkanie. Mam dziecko (4latka). Samodzielna mama. I jak widzę te wszystkie wpisy na wykopie o madkach, p0lkach itd to mnie trzęsie. Nie lubię wrzucania wszystkich do jednej kategorii. Może jakaś część dziewczyn taka jest - nie wszystkie. Nie szukam faceta do utrzymywania, nie szukam tatusia dla dziecka. Szukam faceta do związku ze mną. Wiadomo dziecko jest i siłą rzeczy relacja jest inna niż bez niego. Dla mnie to wyczekane dziecko i wymarzone. Długo się starałam. Natomiast nie mam świra bezwzględnego na jego punkcie. Fajnie byłoby poznać i pogadać z facetem który ma poczucie humoru, dystans, który nie jest maminsynkiem. Jest niezależny, inteligentny, zarabia na siebie. I chce żeby kobieta w jego towarzystwie czuła się dobrze. Tak jak ja chce żeby facet czuł się dobrze w moim towarzystwie. I na dzień dobry nie spłycać relacji do se#!u. Nie mam nic przeciwko ale nie chcę żeby relacja opierała się głównie na tym. A teraz czekam na pojazd w komentarzach że mam za duże wymagania lub madka z dzieckiem sobie wymyśliła zamiast brać pierwszego lepszego który się zdecyduje na taką jak ja. I fizycznie wyglądam bardzo dobrze - szczupła, z natury brunetka (teraz końce farbowane na blond), nie za wysoka - przeciętny wzrost. Moja największa wada? Gadulstwo.
────────
Moi Drodzy, przychodzę do Was pogadać. Jestem kobietą lvl 31. Pracuje. Wynajmuje mieszkanie. Mam dziecko (4latka). Samodzielna mama. I jak widzę te wszystkie wpisy na wykopie o madkach, p0lkach itd to mnie trzęsie. Nie lubię wrzucania wszystkich do jednej kategorii. Może jakaś część dziewczyn taka jest - nie wszystkie. Nie szukam faceta do utrzymywania, nie szukam tatusia dla dziecka. Szukam faceta do związku ze mną. Wiadomo dziecko jest i siłą rzeczy relacja jest inna niż bez niego. Dla mnie to wyczekane dziecko i wymarzone. Długo się starałam. Natomiast nie mam świra bezwzględnego na jego punkcie. Fajnie byłoby poznać i pogadać z facetem który ma poczucie humoru, dystans, który nie jest maminsynkiem. Jest niezależny, inteligentny, zarabia na siebie. I chce żeby kobieta w jego towarzystwie czuła się dobrze. Tak jak ja chce żeby facet czuł się dobrze w moim towarzystwie. I na dzień dobry nie spłycać relacji do se#!u. Nie mam nic przeciwko ale nie chcę żeby relacja opierała się głównie na tym. A teraz czekam na pojazd w komentarzach że mam za duże wymagania lub madka z dzieckiem sobie wymyśliła zamiast brać pierwszego lepszego który się zdecyduje na taką jak ja. I fizycznie wyglądam bardzo dobrze - szczupła, z natury brunetka (teraz końce farbowane na blond), nie za wysoka - przeciętny wzrost. Moja największa wada? Gadulstwo.
────────

Jade +183
źródło: temp_file78708750951011459
Pobierz

Kyle Lowry rzucał średnio 14.2 punktów na mecz w poprzednim sezonie - najmniej ze wszystkich All Stars 2019. W meczu gwiazd gości nieprzerwanie od sezonu 2014/2015. (to już 5 takich wystąpień); nie jest jednak w konwresacji o najlepszych rozgrywających ligi i posiada/ł opinię gracza, który niknie w fazie Playoff.
Chyba głównym powodem dla którego o Lowrym nie mówi się jako czołowym rozgrywającym są jego braki w grze na izolacji. Nie wjeżdża pod kosz jak Westbrook, nie przedrybluję tam jak Irving. Miewa problemy z obieganiem wielkich i wolniejszy zawodników. Czasami nawet jego rozmiar jest takim problemem że nie zwraca uwagi na obręcz zbliżając się do niej niepilnowanym.
Z jedyne 185-oma centymetrami wzrostu brak mu wertykalności, która ułatwiałyby mu wizję.
Ma za to bardzo ''zaznaczone dolne plecy'' i dzięki nim potrafi sobie wykreować miejsce pod koszem. Ma unikalny sposób na absorbowanie fauli. Najczęściej próbuje wrzucać się biodrem w przeciwnika, wchodząc przed niego i wtedy próbować rzutu. W poprzednim sezonie było to (tylko) 3 osobiste na mecz, ale potrafił i po 6.5 rzucać.
Często korzysta z zasłon w połowie kortu by móc się rozpędzić na niezorganizowanych graczy w obronie.
Jest dobrym podającym. Nie jest wybitny, ale jest solidny i na pewno należy do top 20 w tej kwesti.
Potrafi nieźle ocenić sytuacje zanim jeszcze otrzyma piłkę do rąk, wtedy często stosuje podania po koźle (które mu chyba najlepiej wychodzą). W jego przypadku okna na podanie są wyjątkowo ciasne, jednak z racji dobrego zastawiania się ciałem ( w tym na pozycji nie ma lepszego) te okna rzadko ulegają zamknięciu.
Lowry wchodząc w pomalowane nie panikuje i przetrzyma przez ten ułamek sekundy piłkę by subtelnie manipulować ciałami przeciwników by gracz do którego poda piłkę miał ułatwione zdobywanie punktów.
Ma świetną chemię w transition z Pascal Siakamem.
Lubi się dzielić piłką i niestety zbyt często zapomina o rzucaniu otwartych trójek. Te gorące kartofle u Lowry'ego czasami aż parzą - przynajmniej się nie waha. Pasywny czasami w tej sferze a szkoda bo OPEN 3 to mu chodzą na 43% procencie.
Jeśli jest agresywny to w transition często po trójeczki z nagłego wyskoku sięga, albo wali stepbacka.
Analitycznie jeśli chodzi o miejsca z którego oddaje rzutu to najbliżej mu do (sic!) Jamesa Hardena.
Z czołowych guardów ligi to najmniej rzuca przy obręczy. Jak lowry coś rzuca to są to trójki.
Jego obrona to pieprzona kopalania taki detali. Lowry to taki #!$%@? trochę. Bo #!$%@? waży najwięcej wśród graczy o jego wzroście. Nikt nie chce grać w ciało w ciało z takim Lowry jako rozgrywający.
Przez to jest wolny i ruchliwy catch-and-shoot erzy często mu uciekają np, reddick mu często #!$%@?ł w playoffach. Jako że jest dość krępy, przysadzisty, to jak uderzy przy zasłonie w przeciwnika to rzadko z niej wychodzi.
Świetnie boxuje jak na swój wzrost.
PRZYSADZISTOŚĆ
Lowry to lider w zbieraniu szarż na minutę. Chyba najważniejszy element jego defensywy, jednak co przykre - często pomijany przez "fanów" nba. Można uznać to za pewną formę paint protection.
Jest lepszy od 96% ligi w wywoływaniu strat przeciwnika. 2.4 straty na 36 minut gry.
Ta jego przysadzistość pomaga mu zatrzymywać na swoich plecach znacznie większych graczy, których wyklucza z udziała/utrudnia w akcji ofensywnej przeciwnika.
Simmons nie potrafił go post-up ować.
**Zadziwiające*
Lowry i Fred VanVleet tworzą jeden z najniższych backcourtów gdy są razem na boisku nie przes=zkada im to na posiadanie net ratingu na poziomie +16. i 103 def rating!!!
Dla porównania podobni rozmiarami Beverley i Sweet Lou Williams mieli +5,5 i 112 def rating.
Rzeczywiście w playoffach bywa seryjnym strzelcem
natomiast często w tych kluczowych momentach wie kogo "karmić" a kogo nie.
Podsumowanie
Ofensywnie
-Dobrze radzi sobie w PnR i tranzycji
- Wysoka skuteczność z otwartych trójek
-Ograniczone kończenie na obręczy/ słaba gra na izolacji
Defensywa
-Mądrze się ustawia jako część kolektywu defensywnego/ wcześnie rotuje #!$%@?
-Ma sporą wartość w pomalowanym, zbiera szarże, jest wystarczająco silny by "boksować się" z większymi od siebie.
-słaby w on-ballu, brak mu szybkości.
Poprzedni sezon miał na poziomie to 3 ligi wśród rozgrywający. Po Stepie i Lillardzie. Westbrook/Iriving zawodzili a kyle był solidny. Holideje i Conleje i jakieś Kemby Walkery plejoffów nie zrobiły.
Udowodnił w plejofach, że nie jest w stanie być 2 w ofensywnie, ale też że może być solidny i Raptors dobrze zrobili nie trade'ując go.
Fajnie, że ma pierścień. Czy starczy mu na bycie w HOF? IMO musi jeszcze jeden zdobyć by naprawdę zbliżyć się do tego.
#nba
źródło: comment_ipQ5eBkKAH4qLmeBVbNNtLBtTVdrr6FM.jpg
PobierzCzy Kyle Lowry znajdzie się w Hall of Fame?
Komentarz usunięty przez moderatora
Staram się z translatora nie korzystać. Czasami dam zaprzyjaznionemu mirkowi do przeczytania. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora