Witam mirki , nwm co zrobić ... robiłem oc ramów i system się wysypał , na blue screenie pisało coś że jest niestabilny i zaraz się resetuje ... a po resecie komputerek sobie chodzi a na ekranie brak sygnału i na klawiaturze także , co można jeszcze zrobić bo : - Wyjąłem baterie z płyty na 1h ... i nic to niedało - Wyjąłem kości ramu , wpiąłem je jeszcze raz , potem wypiąłem 2 i wpiąłem tylko 1 ... dalej nic - Wyjąłem karte graf , i ją wpiąłem i dalej nic ..... Co można jeszcze zrobić ?? help
@rumpeistilckin: hmm a może spróbuj zresetować BIOS nie baterią a zworką? Na wyłączonym kompie zewrzyj nóżki opisane jako JBAT1 obok bateryjki na parę sekund.
@zrodzony_w_przegrywie: tylko to były czasy gdzie dobierano zasilacz do OC, bo taki Codegen wybuchł to nowy bedzie trza xD dziś nawet z tym najmniejszym 80+ oc bedzie bez dymow
1. jak wyjmowałem baterię to wszystkie kable odpiąłem 2. zworką też próbowałem bo było to w instrukcji i nic to nie dało @zrodzony_w_przegrywie nwm czy to takie oc było ... xd próbowałem ustawić 3200 mhz 16-16-16-32 1.35v ? raczej takie coś spalić nie powinno żadnego z podzespołów
nie odpalalem kompa bez karty , tylko ją wypiąłem i wpiąłem , i tak b2w ten ryzen nie ma integry wiec jak odpale kompa bez karty to klawa dostanie zasilanie ???
Klawiatura, myszka i monitor nie działa, bo masz fail count po ustawieniu zbyt niskich taimingów, normalnie za 3 powinien wrócić do ustawień fabrycznych i wystartować. 1. Wyjmij baterie, kabel zasilania i wciśnij przycisk zasilania perę razy. Zostaw na parę minut 2. Zresetuj cmos złączką i wciskając parę razy przycisk zasilania (nie zawsze trzeba, ale spróbować nie zaszkodzi) lub wciśnij przycisk clear cmos jeśli płyta taki posiada 3. Po prostu zostaw na boot
- Wyjąłem baterie z płyty na 1h ... i nic to niedało
- Wyjąłem kości ramu , wpiąłem je jeszcze raz , potem wypiąłem 2 i wpiąłem tylko 1 ... dalej nic
- Wyjąłem karte graf , i ją wpiąłem i dalej nic .....
Co można jeszcze zrobić ?? help
#pcmasterrace #komputery
2. zworką też próbowałem bo było to w instrukcji i nic to nie dało
@zrodzony_w_przegrywie nwm czy to takie oc było ... xd próbowałem ustawić 3200 mhz 16-16-16-32 1.35v ?
raczej takie coś spalić nie powinno żadnego z podzespołów
1. Wyjmij baterie, kabel zasilania i wciśnij przycisk zasilania perę razy. Zostaw na parę minut
2. Zresetuj cmos złączką i wciskając parę razy przycisk zasilania (nie zawsze trzeba, ale spróbować nie zaszkodzi) lub wciśnij przycisk clear cmos jeśli płyta taki posiada
3. Po prostu zostaw na boot