@Michael_Scott: Jeżeli słuchał przez głośnik w telefonie to bym jeszcze na jego miejscu wystąpił o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu od rodziny dzieciaka.
@dolOfWK6KN: to proste, obiektywnie patrząc rap jest chyba najprostszym gatunkiem muzyki do tworzenia, przez co obok ludzi, którzy tworzą naprawdę dobry rap jest po prostu kupa gowna, które potem leci viralem i dociera do osób na co dzień słuchających innej muzyki. ja osbiscie wole inna muzykę, ale rapu tez lubię czasem posłuchać, mam kilku ulubionych wykonawców
@Michael_Scott Ale zeby napisac dobry tekst trzeba byc dobrym. To samo z bitem, zeby skomponowac dobry bit, trzeba umiec to robic dobrze. W innych dziedzinach masz to samo, albo robisz cos dobrze albo #!$%@?. Jeszcze powiedz ze sluchasz metalu to smiechne do konca xD
@Mariusz_Drugi: no ale zobacz raz jeszcze co napisałem, a nie kończ czytać po pierwszym zdaniu. Rap to najprostszy do wyprodukowania gatunek muzyki, bo nie potrzebujesz umiejętności gry na jakimś instrumencie, nie musisz byc obdarowany skillami wokalnymi jakos specjalnie i nie musisz umieć komponować. Dużo łatwiej jest nagrać kawałek na bicie, który zrobił kolega z klatki obok niż zebrać zespół z normalnymi instrumentami i ogarnąć studio. Dlatego tez ludzie, którzy sie w
@Michael_Scott Ale zeby zrobic bit musisz umiec robic bity. Przeciez jak przed komputerem posadzisz jakiegos randoma to nie skonponuje ci nic, bo nie bedzie umial. Co do wokalu, dziala to w druga strone. Wielu polskich wokalistow kupuje, albo kupowalo teksty od cygana. Popatrz sobie na probki bitow i zobacz jak slabe potrafia byc bity, a juz zeby zmasterowac taki bit z wokalem to juz trzeba umiec to robic i miec smykalke. Na
@Mariusz_Drugi: stary, ale ja mowię o tym, ze jest dużo łatwiej wydać rap czy disco polo niż rock, jazz czy nawet reagge XD nie mowię o tym jakiego kto ma skilla, bo wiadomo ze wszędzie sa gorsi czy lepsi. Rap jest hejtowany, bo w tym gatunku muzyki po prostu jest najwiecej gowna, pomimo ze jest ono w każdym gatunku. Popatrz sie po znajomych ze szkół i zobacz ilu wśród nich było
Cały wykop #!$%@?... Wyborcy Tuska z wykopu, uśmiechnięci, tolerancyjni fajnopolacy, ryją bekę z zamachu na premiera obcego kraju bo jest prawicowcem xD
Naga prawda xd
W innych dziedzinach masz to samo, albo robisz cos dobrze albo #!$%@?.
Jeszcze powiedz ze sluchasz metalu to smiechne do konca xD
Przeciez jak przed komputerem posadzisz jakiegos randoma to nie skonponuje ci nic, bo nie bedzie umial.
Co do wokalu, dziala to w druga strone. Wielu polskich wokalistow kupuje, albo kupowalo teksty od cygana.
Popatrz sobie na probki bitow i zobacz jak slabe potrafia byc bity, a juz zeby zmasterowac taki bit z wokalem to juz trzeba umiec to robic i miec smykalke. Na