Aktywne Wpisy
Meregle +259
Ta przymocowana nakrętka jest zajebistym pomysłem. Nie przeszkadza W OGÓLE w piciu, nie da się jej zgubić, po otworzeniu można pić jedną reką a drugą mieć wolną, chyba też jest bardziej ekologiczna, ogólnie super sprawa.
#problemypierwszegoswiata #polska #zakupy #napoje
#problemypierwszegoswiata #polska #zakupy #napoje
źródło: Butelka-kapsel
Pobierz
Lemurbb +582

Bardzo fajna prelka Grega Younga o tendencji developerów do zalewania kodu frameworkami, które wykonują kupę roboty w sposób niejawny i nieznany dla przeciętnego kodera bez doktoratu z danego rozwiązania. O ile można się kłócić w kwestii jego podejścia do kontenerów DI (ale to raczej kwestia czasów, dzisiaj nikt w greenfieldzie dotnetowym nie będzie konfigurował kontenera przy pomocy XMLa), o tyle sama idea nadużywania magicznych frameworków jest co najmniej godna zastanowienia się. Ciekawy kontrapunkt dla podejścia np. Jimmy'ego Bogarda i jego frameworka na wszystko.
(jestem świeżo po tłumaczeniu, czemu używanie Postsharpa nie jest najlepszym pomysłem i potrzebowałem trochę prostoty)
#programowanie głównie #dotnet i #csharp , ale idea jest szersza i aplikowalna we wszystkich współczesnych technologiach.