Wpis z mikrobloga

@Niicooooo: sprawia, że po adaptacji możesz zjeść 200g węgli i nadal być w ketozie, o ile wykorzystasz te węgle do treningu siłowego
Jak działa? Jak turbo dla mięśni, można wypić BHB i zrobić 10km marszobieg bez żadnego wysiłku.

W trakcie adaptacji nie radzę, organizm ma sam robić ketony, a nie polegać na zewnętrznych źródłach. To może sprawić, że nie wejdziesz w keto w ogóle.
@prohackuser: brałem bhb na adaptacji, teraz mam około 3+ ket we krwi. A nie biorę od kilku tygodni. Spodziewałem się po bhb większego skupienia i trzeźwości umysłu. Ale ani tetaz tego nie odczuwam ani po bhb, czy fakt że brałem bhb wtedy mógł wpłynąć na to?
czy fakt że brałem bhb wtedy mógł wpłynąć na to?

@Niicooooo: Wątpliwa sprawa :) ja wchodziłem na keto bez bhb a po ponad miesiącu kupiłem i zastosowałem - efekty podobne chociaż jak wziąłem większą dawkę to coś tam kopało :D
@prohackuser: To, że masz ciała ketonowe we krwi nie oznacza że jesteś w ketozie jeśli dostarczyłeś sobie te CK z zewnątrz (via BHB). Według dr. Bena Bikmana jeśli masz wysoki poziom insuliny i wezmiesz BHB to niestety te ciała ketonowe zamienią się w tkankę tłuszczową. Mówił o tym w rozmowie z High Intensity Health - niestety nie wiem w której bo rozmawiali kilka razy. Więc niestety nie jest tak różowo, że