Wpis z mikrobloga

#!$%@? układ magdalenkowy dalej grubo się trzyma, #!$%@? 81% przypadające na dwa partie to jest jakiś #!$%@? żart, to jak to jest u nas #!$%@? perfekcyjnie że wszystko jest robione tak że ludzie mają głosować na po aby nie był pis albo na pis aby nie było po to jest żart, w takich niemczech 6 partii ma ponad 5%, podobnie we francji, a u nas #!$%@? co? dwie partie ledwo ponad 6% a reszta #!$%@? na dwie partie post pspr i postkumunistów, straszne to jest że nasze społeczeństwo przez tyle lat nie widzi błędów tych rządzących partii i nie chce żadnych zmian

nawet nie tyle że konfederacja ma tyle ile ma, na to mam #!$%@?, chodzi mi o to aby była większa różnorodność jakkolwiek bo to zwyczajnie lepiej wpłynie na scenę polityczną zamiast oglądać cały czas te same mordy, sam mam poglądy centroliberalne/centroprawicowe, szkoda mi nawet razem że nie ma więcej %
#wybory #polityka
  • 11
@Jurigag: wystarczy znieść próg wyborczy, w Niemczech nie mają i do PE dostała się Partia Ochrony Praw zwierząt czy jakoś tak mając 1,6% no ale u Nas? ni #!$%@? bo przecież mandaty muszą się zgadzać i wtedy Sejmu nie zrobisz z większością więc sobie #!$%@? próg 5% aby tylko #!$%@? te same mordy XX lat siedziały w Sejmie
@SaperPolska: PO to miała program liberalny gospodarczo jak szła do wyborów w 2005 roku, jednakże przez 8 lat w żaden sposób nie zliberalizowali gospodarki, ba, jedyne co zrobili to podwyższali podatki
@SaperPolska: pokaż mi jak po zliberalizowało gospodarkę przez 8 lat swoich rządów, PO gadało pod publiczkę przed wyborami w 2005 roku o liberaliźmie gospodarczym i na wyborach to się skończyło
@SaperPolska: no właśnie nic nie robili w tym względzie, no rozdawnictwo może się nie zwiększyło, ale pojawił się rónież i programy socjalne wszelkiej maści, 3x15% które tak głośno promowali na które zebrali milion głosów poszło do śmietnika, dla mnie z tego powodu ta partia po prostu na zawsze będzie skreślona z tego powodu że #!$%@? do śmietnika te podpisy i nikt nigdy nie powiedział co się z nimi stało i dlaczego
@SaperPolska: w dodatku nic nie zrobili z systemem emerytalnym, a to powinien być podstawowy cel partii która określa się jako liberalna gospodarczo, to jest jeden wielki bullshit że KE jest jakkolwiek liberalna gospodarczo, w porywach centrowa, ale liberalna nie