#programowanie Mirki, mam zamiar stworzyć maksymalnie prostą (ale mającą sens) aplikację #java którą przekonwertuję na #kotlin, pokazując przy tym jak najwięcej nowości z Kotlina. Chce uniknąć dodatkowych frameworków jak Spring i pewnie skupię się na aplikacji konsolowej (bez GUI). Jaką aplikację polecacie do zaimplementowania? Myślałem o pizzerii, która przyjmuje zamówienia i wystawia rachunek (mógłbym tu pokazać DSL do "budowania" pizzy). Macie jakieś pomysły?
@Patres: No to niech będzie ta pizzernia, chociaż nie wiem jak tego DSL chciałbyś tam użyć? To raczej jest przydatne na etapie pisania kodu a nie w runtime chyba, nie?
@kebab-case: Niekoniecznie. Można zamówić np. Pizze Hawajską a pizza hawajska będzie zbudowana przy pomocy DSL: warzywa: {kukurydza} mieso: {szynka, salami} ciasto: cienkie sos: {ostry, z pomidorów: { hiszpańskich, odmiana X}}
Mirki, mam zamiar stworzyć maksymalnie prostą (ale mającą sens) aplikację #java którą przekonwertuję na #kotlin, pokazując przy tym jak najwięcej nowości z Kotlina. Chce uniknąć dodatkowych frameworków jak Spring i pewnie skupię się na aplikacji konsolowej (bez GUI). Jaką aplikację polecacie do zaimplementowania? Myślałem o pizzerii, która przyjmuje zamówienia i wystawia rachunek (mógłbym tu pokazać DSL do "budowania" pizzy). Macie jakieś pomysły?
warzywa: {kukurydza}
mieso: {szynka, salami}
ciasto: cienkie
sos: {ostry, z pomidorów: { hiszpańskich, odmiana X}}