Wpis z mikrobloga

Mirki pytanko. Nie chce podpinać swojej głównej karty bankowej do paypala/netflixa/uberów/lime i wszystkich innych takich typu rzeczy, a w to miejsce chciałbym podpiąć Revoulta, oraz płacić nią za drobne codzienne zakupy w złotówkach. Zakładając, że 90 % płatności będzie w PLN (płatności tylko w innych walutach tylko na wakacjach/aliexpress) ma to sens ?
#revolut
  • 9
@comar: @Akira: Głownie będę tak robił. W myśl zasady "wpłać tyle ile możesz stracić" ;) A kojarzycie czy utrzymanie karty fizycznej jest bezpłatne ? Jest jakiś limit kart ? Mogę mieć jedną kartę fizyczną i jedną wirtualną ? Nadal będzie to bezpłatne ?
@gientkaszyja: ja w Austrii zapłaciłem tylko 7 euro za fizyczną kartę, wirtualnej karty nie potrzebuje. Zawsze jak sie obawiasz o transakcję mozess wyłączyć transakcje internetowe w apce i włączać je tylko gdy robisz zakupy.
@gientkaszyja: Karta fizyczna jest jedna za darmo jeśli zarejestrujesz się z czyjegoś reflinka. Wirtualna jedna też jest za darmo, tylko najpierw zamów fizyczną potem wygeneruj wirtualną.
Żadnych opłat za "utrzymanie" tego.

Wirtualną możesz sobie usunąć i wygenerować nową jak ci będzie zależało na nowym numerze. W okresie 30 dni chyba z 4-5 razy tak można robić bez pytań z ich strony po co ci tyle.