#informatyka #windows10 #komputery #technologia Witam mirki,zainstalowałem sobie grę Worms 4 i po zakończeniu procesu instalacji pojawił się komunikat aby uruchomić komputer ponownie,zrobiłem to ale z takim skutkiem jak na załączonym obrazku,przywracanie systemu nie działa,wyskakuje mi komunikat z błędem który podam jeśli ktoś uzna to za pomocne,piszę tutaj bo widać że pośrednią przyczyną jest zainstalowanie gry więc w jakiś sposób ułatwia to znalezienie rozwiązania problemu,pomocy.
@Jueves: jeśli masz uefi to może być tak, żę tą najmniejszą partycję będzie trzeba przeformatować .Odpalę instalkę, naprawę os i w konsoli wpisz bcdboot c:\windows
@TKX1 teraz widzę że pojawiło się coś takiego,to jest wynik mojej złej instalacji wcześniej i potencjalne źródło problemu czy Windows sam utworzył ten "dysk" w celu naprawy
@Jueves: ja bym wszedł w linię komend (w opcjach zaawansowanych, rozwiązywanie problemów jak dobrze pamiętam). Patrząc na kod błędu - robisz to co w kroku piątym tutaj - DISM. Potem piszesz sfc /scannow. Jak dalej nie pomoże, to z powrotem do linii komend, piszesz "bootrec /fixboot", potem "bootrec /rebuildBcd". Może pomoże ( ͡°͜ʖ͡°)
@Jueves: git jest, ten dysk zawsze istnieje tylko go normalnie nie widać pod OS bo nie ma przypisanej litery. Spróbuj tym bcdboot c:\windows i jak nie wywali errora daj reboota
@K4rpik komunikat jak na zdjęciu