Aktywne Wpisy
Mam poważny problem i nie mogę przez to spać
Skoro większość kobiet nie ma tego mitycznego punktu G i samo wejście bolca nic nie znaczy, to po co tyle kobiet uprawia przygodny seks?
Przecież najlepiej chyba mieć coś z tego aktu a randomowy koleś na imprezie będzie miał wywalone w księżniczkę i najlepiej mieć stałego partnera który będzie o to dbał i znał nasze ciało. O co więc chodzi z tym, że
Skoro większość kobiet nie ma tego mitycznego punktu G i samo wejście bolca nic nie znaczy, to po co tyle kobiet uprawia przygodny seks?
Przecież najlepiej chyba mieć coś z tego aktu a randomowy koleś na imprezie będzie miał wywalone w księżniczkę i najlepiej mieć stałego partnera który będzie o to dbał i znał nasze ciało. O co więc chodzi z tym, że
Itslilianka +119
Co dalej chłopaki bo nigdy nie doszedłem do tego poziomu
Oddalona o 2,52 mln lat świetlnych od Ziemi, jest najbliższą sąsiadką naszej Drogi Mlecznej. Galaktyka Andromedy jest na kursie kolizyjnym z Drogą Mleczną (początek zderzenia nastąpi za około 4,5 miliarda lat). W dobrych warunkach widoczna nieuzbrojonym okiem jako jasna plamka.
Materiał zebrany dosyć dawno. W weekend wziąłem go na warsztat. Jestem całkiem zadowolony z efektu końcowego.
Lepsza jakoś: https://flic.kr/p/2fof4Ly
- Canon EOS 600d (unmod), Jupiter 21M (200mm), FASTRON-5m.
- łączny czas naświetlnia - nieco ponad 52 minuty (21 x 150s)
- klatki kalibracyjne: 8 x dark, 15 x bias, 0 x flat
- ISO 800, f/4
- Obróbka: DSS, LR, PS.
- crop.
Zapraszam to obserwowania -> #nedvedinspace ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#astrofotografia #astrofoto #mojezdjecie #astronomia
U mnie pociemnienie na brzegach jest masakryczne... a co gorsza, nie ma charakterystyki radialnej - ciemne pasy na dole i na górze to efekt głębokiego osadzenia matrycy w obudowie aparatu. Tak więc bez flatów ani rusz.