Aktywne Wpisy

xPekka +3
Mirki, jak się rozliczacie z różowymi za mieszkanie? Zakładamy zwykła partnerkę, a nie żonę ani narzeczoną.
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
Rachunku 50/50 to oczywiste, a jak podejść do raty kredytu? imo podejście typu 50% rynkowej ceny wynajmu 1 pokoju byłoby git, bo niezbyt spoko byłoby spłacać sobie kredyt hajsem różowej, jednak z drugiej strony jeśli ona nie ma swojego mieszkania to przecież nigdzie by nie wynajęła mieszkania za cenę samych rachunków xD pytanie hipotetyczne
#niewiemjaktootagowac #
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Nie wiem jak zrobić, żeby już nie brało pod uwagę tej najmniejszej, żeby było to ładnie posortowane. W tym momencie ciągle mi wyrzuca wyłącznie jedną najmniejszą liczbę z całej tablicy. Może ktoś poratuje i wie jak to zrobić? Może źle zrozumiałem zadanie? #programowanie #cplusplus
linijka 9.
sizeof(tab)zwróci ci rozmiar wskaźnika, a nie rozmiar tablicy. dlaczego? bo argument funkcji to jest pointer, nie tablica, przekaż normalnie wskaźnik i rozmiar tablicy. co więcej, gdyby to nawet była statyczna tablica, to sizeof zwróciłby ci rozmiar*sizeof(int), czyli prawdopodobnie(zakładając architekturę x86), wartość 4x większą niż rozmiar tablicy.zatem
void wypelnij(int tab[])powinnoDziękuje za rozległą i merytoryczną
pierwszy, zewnętrzny for, który będzie określać której kolejnej "minimalnej" będziesz szukać.
teraz jesteśmy w środku tego fora.
dla pierwszej "minimalnej" sprawa jest prosta - znajdujemy indeks najmniejszego elementu i zapisujemy wskaźnik do tego elementu.
dla drugiej, i każdej kolejnej "minimalnej" sprawa jest już złożona
najpierw musimy sprawdzić, czy gdzieś dalej w tablicy nie ma kolejnej takiej samej wartości jak poprzednio znaleziona - jeżeli tak, to