Tak sobie z ciekawości zerknąłem na oświadczenie majątkowe Kaczyńskiego z 2015 roku i szczerze mówiąc ja nie wiem, facet ma 69 lat, także już niedługo, a majątku w owym 2015 roku praktycznie żadnego nie zadeklarował. Powstaje u mnie w głowie pytanie, na wuj mu te dwa wieżowce za 1,3 mld pln? Dla kogo? Dla partii? Bez sensu. Kto tak naprawdę miał z tego czerpać korzyści? Przecież on nie mógłby oficjalnie z tego korzystać. Oficjalnie ma dom i jakiś tam marny kapitał. W całym kapiszonie jest jeszcze co najmniej kilka pionków, które umiejętnie schowali.
W zasadzie każda sprawa kryminalna, prócz dowodów, poszlak, oskarżeń itd. itp., powinna zawierać motyw. Albo coś przeoczyłem albo ja w tej całej sprawie nie widzę żadnego motywu, bo to, żeby partia z tego korzyści miała czerpać... nie, to byloby zbyt proste do udowodnienia w razie przypału.
Wieżowce wybudowałaby Spółka, którą rządzi PIS, a w zasadzie ludzie z nim związani. Dawałoby to jej miesięcznie przychody wystarczające by utrzymać całą partię polityczną.
Wtedy mogliby cofnąć subwencje i dotację, inni nie mieliby kasy na prowadzenie polityki, a sami żyliby z działalności gospodarczej tej spółki
Albo coś przeoczyłem albo ja w tej całej sprawie nie widzę żadnego motywu, bo to, żeby partia z tego korzyści miała czerpać... nie, to byloby zbyt proste do udowodnienia w razie przypału.
@papaj_21_37: Przeoczyłeś. Partia i zaprzyjaźnione media potrzebują kasy żeby funkcjonować. Motywem jest władza, pieniądze są tylko środkiem.
@papaj_21_37: Przecież to od dawna było wiadomo, tylko że lud tubylczy ma w dupie takie tematy. Dopiero taśmy z Kaczyńskim nadały sprawie odpowiedni rozgłos. Szczerze powiedziawszy to uważam te taśmy za najważniejsze taśmy w historii III RP. Moim zdaniem publikacja ich zatrzymała dalszą orbanizację kraju. Tak jak pisał kolega wyżej, cała historia skończyłaby się odcięciem finansowania z budżetu innych partii przy zachwycie przygłupów pokroju Kukiza.
@papaj_21_37: co roku spółka Srebrna należąca do PiSu miałaby na tym kilkadziesiąt milionów złotych zysku. Co 3 lata są w stanie wykupować kolejne ogólnopolskie medium i zmieniać w propagandówkę. To by dało PiSowi na dekady przewagę w Internecie, prasie i telewizji nad innymi partami. Mając taką władzę na tak długo ich ludzie mogą robić co chcą.
Dla niektórych władza jest celem i środkiem do szczęścia. Za tym idą ogromne pieniądze, nawet
W zasadzie każda sprawa kryminalna, prócz dowodów, poszlak, oskarżeń itd. itp., powinna zawierać motyw. Albo coś przeoczyłem albo ja w tej całej sprawie nie widzę żadnego motywu, bo to, żeby partia z tego korzyści miała czerpać... nie, to byloby zbyt proste do udowodnienia w razie przypału.
Gdyby chociaż miał dzieci...
#neuropa #polityka #kapiszon #4konserwy.ru #bekazpisu
Wieżowce wybudowałaby Spółka, którą rządzi PIS, a w zasadzie ludzie z nim związani. Dawałoby to jej miesięcznie przychody wystarczające by utrzymać całą partię polityczną.
Wtedy mogliby cofnąć subwencje i dotację, inni nie mieliby kasy na prowadzenie polityki, a sami żyliby z działalności gospodarczej tej spółki
@papaj_21_37: Przeoczyłeś. Partia i zaprzyjaźnione media potrzebują kasy żeby funkcjonować. Motywem jest władza, pieniądze są tylko środkiem.
Dla niektórych władza jest celem i środkiem do szczęścia. Za tym idą ogromne pieniądze, nawet