Wystawiłam ostatnio na OLX mój telefon. Cena: 2000 do negocjacji. Pan Paul z Londynu odpisał na moją ofertę. Kiedy napisałam mu, że cena minimalna to 1750, zaproponował mi 1950 + koszty przesyłki. Zdziwiło mnie to, chociaż podałam mu dane do przelewu. Poczytałam trochę w internecie, no i kolejna jego wiadomość potwierdziła, że chce mnie wypróbować oszustwem nigeryjskim. Brzmiała ona, parafrazując: „pieniądze wysłane. Żeby do Ciebie doszły musisz i mi, i do banku wysłać skan potwierdzenia wysłania paczki”. Jakieś pomysły na odpowiedź? #olx #oszustwo #oszustwonigeryjskie #trolling
@Mikani skan do banku poleciał z powodu RODO nie mogę wysłać tej informacji panu. Bank przesyła pieniądze, po zaksięgowaniu jej na moim koncie przesyłka wpadnie do kosza "wysłano"
Pozytywny Sutener jest już zajęty przez bułę ale przydałaby się nowa ksywka dla talerzyka ćpanculi. To powiecie na marzący sutener czy rozmarzony sutener albo uśmiechnięty sutener? Piszcie swoje sugestie i jutro zrobimy ankietkę na nową ksywkę dla talerzyka #famemma #primemma
Wyslij fake paczkę niech się cieszą że dostaną telefon a w środku, pchły zarazone tyfusem xD