Wpis z mikrobloga

Jako, że wróciłem do #legotechnic i przymierzam się do szerokich zakupów w zakresie części i zestawów to odświeżam sobie historię "techniksów". Taka mnie refleksja naszła, że... kiedyś to kurła było ( ͠° °)

IMO stare zestawy są o wiele "lepsze" niż te nowe (co nie znaczy, że nowe są złe). Takie super cary na przykład. Owszem, surowy wygląd ale nie mogę się napatrzeć na 8880 czy poprzednika, 8865. Przecież to jest #!$%@? poezja. Bez paneli, bez customowych części, bez paneli, czysta technika. Kupie se obydwa.

#lego
szejk_wojak - Jako, że wróciłem do #legotechnic i przymierzam się do szerokich zakupó...

źródło: comment_dUBobHNf9lgT8qgSFuxnQraFKGdbW1ew.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@szejk_wojak: ja pierdzielę się bawić w zestawy - kupuję losowe części technic na allegro, i buduję z tego co mi przyjdzie do głowy, za setkę masz 3 zestawy kilkuset różnych klocków, i można naprawdę zaszaleć (z 2 zestawów dotychczas zrobiłem czołg, sprawną kuszę, i podobne autko jak to w screenach tylko bardziej zabudowane)
  • Odpowiedz
@atol: wiem o tym, też mam już obszerną listę części do zakupu. Tyle, że kupując powyższe zestawy mam od razu w cholerę przydatnych części i nie muszę ślęczeć na allegro. Poza tym składając taki zestaw nabiera się doświadczenia i uczy "sztuczek", które można wykorzystać w swoich projektach.
  • Odpowiedz
@szejk_wojak: ja pierdzielę się bawić w zestawy - kupuję losowe części technic na allegro, i buduję z tego co mi przyjdzie do głowy, za setkę masz 3 zestawy kilkuset różnych klocków, i można naprawdę zaszaleć (z 2 zestawów dotychczas zrobiłem czołg, sprawną kuszę, i podobne autko jak to w screenach tylko bardziej zabudowane)

@atol: masz moze zdjecie tego czolgu i kuszy?
  • Odpowiedz
@szejk_wojak: Dla mnie najlepszym zestawem jest Prom kosmiczny (no może obok Arocsa). Cała mechanika i proces budowy to bajka. Mini "instalacja elektryczna", gdzie trzeba było uważać na poprowadzenie przewodów. Kiedyś budowa tych wielkich zestawów to była angażująca czynność, nie tak jak teraz nudne dokładanie elementu po elemencie, na dodatek w kolorystycznej sraczce. http://lego.brickinstructions.com/08000/8480/024.jpg
Dorzucam jeszcze trzy najulubieńsze modele.
Trumby - @szejk_wojak: Dla mnie najlepszym zestawem jest Prom kosmiczny (no może obok...

źródło: comment_pv5MscyRAKQArGMDGQZO0PDDFBcAXdkb.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz