Aktywne Wpisy
xoxo900 +73
Moi rodzice są typową parą Janusz i Grażyna. Biedni, oszczędni. Mam dwóch braci i jedną siostrę. Mój ojciec jest Januszem takim który matce w domu nie pomaga, bo jest godny zajmowania się wyłącznie męskimi sprawami naprawami i samochodem. Matka od urodzenia dzieci była w domu sprzątaczką i kucharką, do pracy nie chodziła bo zajmowała się dziećmi, pierwsze dziecko urodziła w wieku 26 lat. Mój ojciec i moja matka oboje pochodzą z biednych
cichooo +181
Jak zostać znienawidzonym przez tirowców, czyli poradnik jak zostać busiarzem
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
Część druga:
O Cahillu, już z Telegraph:
#arsenal
-Ramsey will consider moves to Bayern Munich, Inter Milan, Juventus, Paris St-Germain and Real Madrid for free in summer
-No major departures expected in Jan
-No significant funds to spend in Jan
-Arsenal consider a move for Denis Suarez
-Possibility of recalling defender Calum Chambers and winger Reiss Nelson from loan spells
-No indication that Kroenke will inject any of his money
-Club is
Według mnie da sobie rady bez problemu, ma obecnie najlepszy wiek dla piłkarza, ogrom doświadczenia. To trochę jak mówienie, że sobie słabo radzi/radził w Arsenalu, gdzie niejednokrotnie ciągnął zespół. Staty też ma niezłe. :)
@Pustulka:
A nie mówiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MatEng: Arsenal środki finansowe jak najbardziej posiada i ma je od wielu, wielu lat zarówno w lecie jak i zimie, ale to czy je chcą wydać to zupełnie inna sprawa. Nie po to ściągnęli Svena i Raula by zachowywać się jak każdy, inny normalny duzy klub. Przeznaczenie niewielkiej sumy na budżet transferowy w zimie i na poziomie klubu ze środka
To, że mają w
@MatEng: W zeszłym sezonie nie wydali ani funta, w lecie ok. £60 mln z własnej kieszeni czyli mniej niż bezpośredni rywal do top4 - Chelsea oraz jak takie tuzy jak Wilki, Everton czy Fulham. W choćby ostatnich 12 miesiącach pod rządami nowych osób wydawali je idiotycznie.
Na koniec 2018 w banku mieli 160 mln, z tego rezerwa na dług to circa 25 mln (135 faktycznie do zabawy).
W 2018 wydali 70 mln, dodaj do tego pensje dla Aubameyanga, Mkhitaryana i Ozila.
Profit za pierwszą połowę 17/18 był 20 mln, ale gdyby nie 60 mln z transferów to byliby -40 mln do tyłu.
@MatEng: Znalazłem, faktycznie wpis został usunięty, ale on nie był mój
Tego nie wiemy i już nie dowiemy, bo klub został przekształcony w spółkę prywatną, nowego oficjalnego raportu jak niżej nie bedzie
2016 - £226.5m w banku - stanna 1 czerwca
2016 - £123,7m w banku - stan na 1 grudnia
2017 -
Właśnie o tym stanie mówię, na 2017, 136 mln do wykorzystania.
To 236.2 mln to jest
@MatEng: Spekulacja moja i AST, sezon się zakończył zyskiem z uwagi na transfery względem poprzedniego minus podatek, tyle mniej więcej wyszło.
To nie oznacza, że spłacamy go ratalnie,
Każdy większy transfer jest rozkładany na raty
Piszesz o AST, że coś tam obliczyli, pytanie czy czytałeś coś tutaj
Więc biznes przynosi straty tak
@MatEng: Tak sezon z uwagi na transfery zakończył się zyskiem w wysokości 69 mln minus podatek. Natomiast ten sezon zakończy się jak najbardziej 40 kilku milionową stratą. W kolejnych powinno być w okolicy 0 z uwagi na nowe umowy sponsorskie i TV.
I masz tam ile mają kasy, żaden klub aż tak się nie zabezpiecza
Oni piszą o 70 mln straty, ty o 40 czyli widocznie wiesz lepiej, przedstaw wyliczenia oraz wytłumacz w jaki sposób z transferów uzyskali 124 mln.
Raty z poprzednich transferów + kwoty z tamtego sezonu + wypożyczenia, które założyli, że klub dostał od razu całość, zaś wydatki na transfery wrzucili jako koszty.
@MatEng: Oczywiście, że wzrósł.
Wymień te transfery. Przypominam mowa o 124mln na plusie z transferów, bo wierzysz w to co napisało AST.
Ale dalej masz problem ze zrozumieniem, że nie mają pieniędzy.
Jeżeli sezon zakończyli na zysku względem to jak mogą mogli mieć mniej pieniędzy niż w poprzednim sezonie w czerwcu? Wszystko zależy od tego jak zostały skontsruowane umowy, wybacz, ale bardziej wierzę osobom ze stowarzyszenia w skład którego stowarzyszenia
Problemy z czytaniem u ciebie, dostałeś raport półroczny, piszę to po raz kolejny, zapamiętaj to w końcu, a najlepiej go przeczytaj,
@MatEng: No a jak ma nie spadać w zimie względem lata, skoro zawsze się zmniejsza z uwagi na to, że nagrody finansowe i pieniądze za prawa do TV dostają po sezonie. Sezon zakończył się zyskiem z uwagi na sprzedanych piłkarzy i