Wpis z mikrobloga

Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć na który program treningowy się zdecydować żeby kupić ? Rozważam trzech 'dostawców': dominik sky, calistenics movements lub THENX.
Miał ktoś styczność z którymkolwiek i powie coś więcej czy warto bądź nie warto?
Jeśli chodzi o mnie to od dłuższego czasu zabierałem się za siebie, ale nigdy nie było czasu, brakowało motywacji, a często i chęci.
Jednak od ok 3 miesięcy cały czas coś robię lecz bez jakiegoś sensownego planu treningowego - chyba jednak za mało wiedzy mam żeby coś mądrego ułożyć i później kurczowo trzymać się założeń. Przez te 3 mc jak najbardziej widać jakiś progres niemniej wydaje mi się, że powinienem skorzystać z pomocy osób które o wiele więcej wiedzą w tym temacie, aby w dłuższej perspektywie zmaksymalizować efekty treningu.
Zakładam, że jakikolwiek program zaczynam od całkowitego początku czyli podstaw.
Waga: na początku ok 103kg, po mc 97kg, po kolejnym mc ok 95kg i przez ostatni miesiąc mniej więcej tak się utrzymuje. Żadnej diety nie prowadzę (ciężko z uwagi na bardzo delegacyjny tryb życia) jednak praktycznie całkowicie staram się (z sukcesem) eliminować z diety najbardziej szkodliwe składniki, a ubogacać w owoce i warzywka.
W grę wchodzi tylko kalistenika, póki co żadne wizyty na siłowniach.
Czasami staram się pobiegać, rowerek jak najbardziej w wolnym czasie, na basen pomimo wielkich chęci jeszcze czasu nie znalazłem.
Główne cele: poprawa mobilnosci, siły i wtrzymałości (reszta przyjdzie sama)

#cwiczzwykopem #kalistenika #cwiczeniabezsilowni
  • 3
  • Odpowiedz
@rustupl: a nie lepiej Ci znaleźć kogoś z PL, mniej znanego, ale kogoś kto wiesz że zrobi plan pod Ciebie i Twoje cele? Bo jak weźmiesz od tamtych to możesz być pewny że dostaniesz gotowca tego co wszyscy inni
  • Odpowiedz
@rustupl: Kup se książkę "Skazany na trening", za 30 CBLN masz plan treningowy, progresje, opisy ćwiczeń i inne. Szkoda kasy na plany od trenerów, skoro wszystko opiera się na założeniu pompki-podciąganie-przysiady a nawet w sieci jest pełno SENSOWNYCH planów za darmo.
  • Odpowiedz