Wpis z mikrobloga

Mirki już mnie tak wpienia ten mój #x250 że kurrrde szok.

Nie mogę zainstalować zamiennika baterii, bo bios blokuje. Nie mogę zainstalować modułu WWAN, bo cholerny bios wywala błąd, że ten nie jest wspierany! Mimo że moduł, który instaluje jest wspierany przez ten model jak i przez lenovo - N3521 FRU 04W3842

Co do cholery mam robić? Laptop sprzętowo i z wyglądu genialny, ale jeśli chodzi o software to jakaś padaka.

Pls dajcie jakieś rady, specjalny/starszy bios, coś w tym stylu? Baterie jeszcze przeboleje, bo mam słabszą oryginalną, ale ten moduł jest mi mega potrzebny.

#laptopy #laptop #lenovo #thinkpad #software #komputery
  • 2
@krav: mireczku jeśli chodzi o moduł, aktualizowałeś biosa? może faktycznie warto przejść na starszy? również bym zaczął od tego. Jeśli chodzi dokładnie o tą nieszczęsną baterię, którą baterię chcesz wymienić zewnętrzną czy wewnętrzną? jeśli zewn. patrzyłeś u kogoś innego czy działa ? czy nie jest dupnięta ? pisałeś do mnie z tym tematem bo miałem też z tym jazdy, jak się okazuje czasami są dupnięte złącza ładowania w skutek tego bateria
@krav: a jeśli chodzi o baterię, zresetuj obie w laptopie, i w biosie jest od tego opcja oraz jak odwrócisz laptopa do góry nogami na spodzie masz taką dziurkę gdzie możesz zresetować ją na twardo, wsadź wtedy nową baterię i sprawdź czy coś zajarzy, jeśli to nie wypali są jeszcze sterowniki które pozwalają na czytanie jej, nie wiem jakiego systemu używasz win/linux ? w windowsie np masz to w menadżerze urządzeń