Wpis z mikrobloga

#ankieta #gotujzwykopem #bigos

Zgodnie z zasadą ze nie ma dwóch takich samych bigosów a i ja spotkałam sie z roznymi sposobami ich robienia zastanawia mnie fakt dobierania mięsa jaki stosujecie.
Czy jest to specjalnie kupowane i pieczone miesko do bigosu czy raczej zbieracie różne kawałki miesa(resztki?) mrozicie i gdy sie nazbiera to bach do gara. Moze troche sobie zbieracie a czesc dokupujecie...

Jak zdobywasz mieso na bigos?

  • Kupuje i pieke specjalnie do bigosu 72.5% (29)
  • Zbieram kawałki roznego miesa -okrawki 15.0% (6)
  • Cześć zbieram z resztek ale i dokupuje 12.5% (5)

Oddanych głosów: 40

  • 4
  • Odpowiedz
@Anaxa: moja mama zawsze kupuje łopatkę wieprzową, a do tego albo własnie zużywa jakieś starzejące się już szynki/kiełbasy, albo jeśli takowych nie ma, to kupuje jeszcze kiełbache.
Choć lubie gotować, to nie przepadam za bigosem żebym go miał robić, choć też nie gardzę nim.
  • Odpowiedz