Aktywne Wpisy
JavierDaY +30
Jak sobie radzicie z różowymi, które wiecznie chcą gdzieś latać, byliśmy w tym roku na urlopie 10 dni w turcji, planujemy w lipcu do włoch na 5 dni, a ta jeszcze mnie gdzieś chce wyciągnąć. Latanie samolotem to dla mnie najgorsze przeżycie, latam na lekach uspokajających, po których spie z dwie doby, bardziej męczę się, bo budzę się często i ciągle jestem w pół śnie. Tłumacze jej jak to wygląda, ze nie
krytyk1205 +40
Robert Lewandowski u Moniki Olejnik o tanecznej pasji żony
"Jak się okazuje Robert Lewandowski nie ma problemu ani z pasją żony, ani z samym tańcem. - Ja sam zacząłem tańczyć, ja lubię tańczyć, nie mam problemu z tańcem. Od wielu lat na parkiecie potrafiłem tańczyć. Nawet jak Ania zaczęła tańczyć, to też razem z Anią tańczyłem - wyznał Monice Olejnik.
Piłkarz podkreśla jednak, że w Hiszpanii, gdzie obecnie mieszkają, podejście do tańca
"Jak się okazuje Robert Lewandowski nie ma problemu ani z pasją żony, ani z samym tańcem. - Ja sam zacząłem tańczyć, ja lubię tańczyć, nie mam problemu z tańcem. Od wielu lat na parkiecie potrafiłem tańczyć. Nawet jak Ania zaczęła tańczyć, to też razem z Anią tańczyłem - wyznał Monice Olejnik.
Piłkarz podkreśla jednak, że w Hiszpanii, gdzie obecnie mieszkają, podejście do tańca
szukam sposobu na wykonanie takiej operacji poprzez #veracrypt #truecrypt
Mam dysk zewnętrzny, na którym zajęte jest około 300gb, a na nim chciałbym utworzyć folder który byłby zaszyfrowany o wielkości partycji około 300gb.
Dysk zewnętrzny ma pojemność 1tb.
Jak to zrobić BEZ formatowania dysku? Każda opcja którą wybieram w programie VeraCrypt wymaga ode mnie na końcu formatowania, a nie chce mi się przenosić tych 300gb po to, żeby później znów zrzucać te 300gb na dysk.
Oczywiście ma to wyglądać w ten sposób:
Partycja F:
1. Folder bez szyfrowania, z dostępem dla każdego kto ma dysk w rękach
2. Folder zaszyfrowany, dostępny po wpisaniu hasła
#szyfrowanie
Ktoś jest w stanie pomóc?
No chyba, że jest jakaś prosta opcja, żeby jeden folder był dostępny na hasło?
https://www.dobreprogramy.pl/Jak-zmniejszyc-partycjesystemowa-Windows-i-zrobic-miejsce-na-Linuksa,News,79753.html
Komentarz usunięty przez autora
Posiadasz dysk 1TB. Wolnych zostało Ci około 700 GB (300GB masz zajęte przez jakieś tam pliki).
Odpalasz VC i tworzysz na tym dysku plik kontener o żądanej wielkości - np. 300GB (łącznie będziesz miał zajęte 600GB - 300 pliki które już tam są + 300GB plik kontener ten zaszyfrowany).
Taki dysk dajesz komu chcesz i nikt nie dostanie się do danych z