Wpis z mikrobloga

Zawsze chciałem stworzyć jakąś własną kolekcjonerską talię kart. I chyba oto nadszedł ten czas.

Już dosyć długo zastanawiałem się nad tym, czy nie wdrożyć tego pomysłu na wypoku. Czy się przyjmie? To zależy od was. Przedstawiam wam pierwszą przykładową kartę z serii Wielkie Bitwy Polski

Talia będzie miała charakter kolekcjonerski, a nie grywalny. Będzie się składać ze 100 kart opisujących największe i najsłynniejsze Polskie potyczki. 90 kart to będą karty zwykłe, 15 kart, to będą karty srebrne oraz 5 kart złotych. Oczywiście rozróżnienie na zwykłe, srebrne i złote będzie możliwie jak najbardziej obiektywne. Kartę jeszcze podrasuję, mam zamiar publikować je średnio co 3/4 dni. Na sam koniec chciałbym wydać wszystkie 100 kart w formie "papierowej" opakowanej w metalowe etui. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy. Akcja jest non-profit, więc jeśli zechcecie wersje PDF do druku, aby móc samodzielnie je drukować, to nie jest to żaden problem, będę za każdym razem załączał link do pliku.

Czekam na sugestie, hejty i opinie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chcących być na bieżąco zapraszam do obserwowania tagu #wielkiebitwypolski

iErdo - Zawsze chciałem stworzyć jakąś własną kolekcjonerską talię kart. I chyba oto ...

źródło: comment_rVvgNJt7gSqaxQfIqUxc6vX6G4JuBKiS.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
@iErdo: Szkoda że nie grywalny. Sam chciałbym kiedyś zrobić jakąś grywalną karciankę. Pomysł do rozgrywki po części miałem tylko tego co te karty miałyby przedstawiać mi trochę brakowało. A jak tak mówisz o bitwach i podziale na złote, srebrne i zwykłe karty to mi się trochę z gwintem kojarzy.
  • Odpowiedz
@iErdo: skoro już otagowałeś #grafika, to przemyślałbym wygląd tego opisu na 2. stronie, wydaje mi się że zamiast takiego bloku tekstu tymi kapitalikami lepiej sprawdził by się jakiś szeryfowy font (serif) i normalnie napisane, nawet może mniejszy font trochę, więcej się zmieści bo na innych kartach możesz potrzebować więcej opisu, a i będzie czytelniejsze :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kien Wiem, tak jak napisałem projekt jest do namysłu. Nie wiem czy nie wyrzucić całkowicie opisu i nie dać logo talii :) Ale wielkie dzięki za sugestie, szanuję ( ͡º ͜ʖ͡º)

A tak z ciekawości jakieś uwagi to strony pierwszej?
  • Odpowiedz
@xMrWywroteK: Miałem banana ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Obecnie mam przygotowanych już kilkadziesiąt kart, i zapewne zacznę publikować od początku lutego, więc będę wołać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz