Wpis z mikrobloga

zastanawiam się nad kupnem drukarki 3D. będzie to moja pierwsza drukarka. słyszałem i czytałem o tym że drukarki do samodzielnego montażu często mają potem problem z kalibracją i różne problemy się dzieją. więc szukałem czegoś co ma najmniej części osobno. znalazłem TAKĄ . jakieś opinie o niej? albo doradzicie może coś innego? co warto dokupić przy zakupie drukarki 3D, jakieś zapasowe części? jak z awaryjnością?

#druk3d #pytanie #zakupyzchin #gearbest
źródło: comment_iha5SfpMuMEhWLC2bIK7tnbslpANkeQZ.jpg
  • 12
@Flan: ta drukarka to kupa. po pierwsze - słaba jakość wydruków. po drugie - zwarta konstrukcja i małe możliwości modyfikacji - nie sprzyjają nowym użytkownikom. po trzecie mała baza użytkowników. Werdykt - nie polecam
@Flan: 3 opcje które powtarzam bardzo często.

1. jesteś nowy, chcesz małych dobrych wydruków, dużo modyfikacji - Ender 3 / Ender 3 Pro
2. jesteś nowy, chcesz małych dobrych wydruków, czasem chcesz coś zmodyfikować - Anycubic i3 Mega
3. jesteś nowy ale chcesz być profesjonalistą, chcesz drukować małe i średnie rzeczy, chcesz móc zmodyfikować wszystko nawet zdjęcie powitalne na ekraniku - CR10S

Prawda jest taka, że nowi użytkownicy, mają małą styczność
@Flan: Nie będę wybierał za ciebie. Jeśli jesteś pewien to, tylko wybierz sobie dostawę z polskiego magazynu na Gearbest. I najlepiej płatność przez PayPala zrób bo w ten sposób jest jakoś bezpieczniej. Ja tak zrobiłem i moja CR10S przyjechała do mnie w 2 dni. Zostaje jeszcze Allegro ale tam są już o wiele wyższe ceny.