Wpis z mikrobloga

@NicklasBendtner: nie nie oczekuje poklasku od azjatów i murzynów ale irytuje mnie że dumą z bycia białym jest rasizmem a nawoływanie do mordowania białych już tym rasizmem nie jest.
  • Odpowiedz
w tamtym obrazku jest dla mnie dyskusyjny

@kulass: To był obrazek, na poziomie nazistowskiej propagandy, która zabraniała Niemkom mieszać się ze Słowianami. "Jesteś Niemką, nie mieszaj się z Polakiem"

Duma z bycia Niemcem, Polakiem, Żydem, chrześcijaninem, gejem czy arystokratą jest głupia. Bycie dumnym z rzeczy na które nie ma się wpływu nie ma sensu.
Zacytuje Szopenhauera:

Najmniej wartościowym natomiast rodzajem dumy jest duma narodowa. Kto bowiem nią się odznacza, ten zdradza
  • Odpowiedz
@lewaq3000: > To był obrazek, na poziomie nazistowskiej propagandy, która zabraniała Niemkom mieszać się ze Słowianami. "Jesteś Niemką, nie mieszaj się z Polakiem"

Duma z bycia Niemcem, Polakiem, Żydem, chrześcijaninem, gejem czy arystokratą jest głupia. Bycie dumnym z rzeczy na które nie ma się wpływu nie ma sensu.

Zacytuje Szopenhauera:

@lewaq3000: Rozumiem twoje zdanie, ale nie dokońca się z nim zgadzam. Obrazek był niesmaczny ale traktuje go jako heheszki a
  • Odpowiedz
traktuje go jako heheszki

@kulass: Co było śmiesznego w tamtym obrazku? Ja rozumiem jeszcze żarty, że murzyni kradną rowery czy jedzą arbuzy, bo one akurat czasem są śmieszne (i krzywdzące, ale to pomińmy).
  • Odpowiedz
ponieważ jesteś ignorantem i jeszcze do tego nadętym. Zamiast spróbować zastanowić się skąd wziął się ten cały "pride" i czemu "white pride" jest źle odbierany zaczynasz kpić w najgłupszy sposób.

@ZaplutyKarzelReakcji: Może jestem ingnorantem, ale wiesz ja nie rozumiem w jakiś sposób "dyskryminacja pozytywna" ma naprawić ta sytuację. Nie lepiej walczyć z każdym przejawem rasizmu, dyskryminacji, a nie pozwalać teraz "mniejszością" na odwrocenie rasizmu?
  • Odpowiedz