#anonimowemirkowyznania Chce przeprowadzić sie do #uk jakie miasto polecacie? Londyn odpada bo za duże jak dla mnie, z drugiej strony nie chciałbym wiochy zabitej dechami. Myślałem o #manchester ale ponoć typowo przemysłowe miasto, brzydkie i ponure. W gre wchodzi także #liverpool ale po za piłkarskim klubem i portem to nic wielkiego nie? No nie wiem, nie ćpam i nie pije wiec w wolnych chwilach lubie zwiedzać, spacerować, robić zdjecia. Ponoć #bristol jest okej, może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy? #york też niczego sobie. Jakie znacie fajne miasta w Anglii?
@AnonimoweMirkoWyznania: Poludniowe Essex, wzdluz linii c2c - niby nie londyn, ceny nie londynskie, a jednak do pracy w centrum londynu mozna smialo dojezdzac. Chiltern Hills - to po drugiej stronie Londynu, jest gdzie spacerowac.
@AnonimoweMirkoWyznania: jesienią i zimą wszystko jednakowo ponure przez tą pogodę. ;) Polecam Manchester, sporo do zwiedzania w okolicy, bliżej do Szkocji jakbyś chciał się wybrać turystycznie, niż z południa, jeśli lubisz kontakt z naturą blisko jest też Peak District. Każde miasto ma bardziej lub mniej ciekawe dzielnice, trzeba przyjechać i się przekonać, pomieszkać w paru. Bo te wszystkie "podobno" i "ponoć" to różni ludzie rozsiewają, niejeden nawet tutaj nie był.
@AnonimoweMirkoWyznania: Bristol jest mega, dużo młodych ludzi, dobre knajpy, dużo eventow co chwilę coś. Jedyne co to jest trochę drogo. Jeśli dobrze płatnej pracy nie będziesz miał to raczej, będziesz wydawał wszystko.
@AnonimoweMirkoWyznania Manchester bardzo mi się podobał, w Liverpoolu nie byłem. Bristol to dla mnie takie miasto typu Fish and chips. York to bardzo turystyczne miasto, więc drogo.
@AnonimoweMirkoWyznania: Mieszkałem i pracowałem w Bristolu. Świetne miasto, dużo terenów zielonych, fajna zabudowa, sporo zabytków i non stop coś się dzieje: wystawy, koncerty... No i sporo młodych, bo uniwersytet. O pracę też całkiem łatwo. To, że jest drogo - no cóż, ja tak bardzo tego nie odczułem, ale może ociupinkę drożej niz gdzie indziej (poza Londynem ofc). Więc, jeśli o mnie chodzi, to Bristol polecam z czystym sumieniem.
@AnonimoweMirkoWyznania: Manchester jest duzy i ma duzo przedmiesc/miast satelickich, sam mieszkam teraz w Worsley od roku i nie wiem czy mozna to podciagnac pod Man czy juz raczej Salford:), do centrum z 30m szybkim autobusem, obwodnica Man (M6...) codziennie mega zakorkowana, ja na szczescie jade rano w przeciwnym kierunku niz wiekszosc ludzi. Centrum jak to centrum duzego miasta w uk, troche brudno + bezdomni ale mysle ze wyglada lepiej niz
@kaktusak Mieszkasz 4 mile ode mnie ;) W Man nie podoba mi się ten przemysł który jest na każdym kroku. Co do reszty o man i Liverpool to się z Tobą zgadzam, chodź długo tutaj nie jestem i już niedługo wracam do Polski ( ͡º͜ʖ͡º)
Co do przemyslu do mialem na mysli przeszlosc:) ze 100 lat temu to pewnie bylo przemyslowe centrum swiata, takie chiny:) teraz chyba niewiele tego zostalo, jakos nie kojaze zadnych duzych fabryk w man, pewnie troche malej wytworczosci w miasteczkach wokolo (jak szukalem pracy w elektronice) ale byly to male zaklady takie max 200 ludzi. Moze cos robia w tym calym Trafford, bylem tylko w shopping centre:) ale kojaze to glownie z magazynami.
Co tam widzowie #kanalzero i #stanowski ? stanowski to taki fajny dziennikarz jest nie? wcale nie szczurek pokroju mazurka i ziemkiewicza xDD wykopki jak dali się wyruchać :)))
Chce przeprowadzić sie do #uk jakie miasto polecacie? Londyn odpada bo za duże jak dla mnie, z drugiej strony nie chciałbym wiochy zabitej dechami. Myślałem o #manchester ale ponoć typowo przemysłowe miasto, brzydkie i ponure. W gre wchodzi także #liverpool ale po za piłkarskim klubem i portem to nic wielkiego nie? No nie wiem, nie ćpam i nie pije wiec w wolnych chwilach lubie zwiedzać, spacerować, robić zdjecia. Ponoć #bristol jest okej, może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy? #york też niczego sobie. Jakie znacie fajne miasta w Anglii?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Chiltern Hills - to po drugiej stronie Londynu, jest gdzie spacerowac.
Polecam Manchester, sporo do zwiedzania w okolicy, bliżej do Szkocji jakbyś chciał się wybrać turystycznie, niż z południa, jeśli lubisz kontakt z naturą blisko jest też Peak District. Każde miasto ma bardziej lub mniej ciekawe dzielnice, trzeba przyjechać i się przekonać, pomieszkać w paru. Bo te wszystkie "podobno" i "ponoć" to różni ludzie rozsiewają, niejeden nawet tutaj nie był.