Wpis z mikrobloga

#programowanie #dji #androiddev

Chcę sobie stworzyć customową aplikację do drona DJI, a właściwie tylko dorzucić kilka informacji do gotowego ekranu w UX SDK Sample App (widok ze zdjęcia)

Mam jeden problem: nie umiem programować w Androidzie, nie znam Javy i nie mam tyle wolnego czasu, by nauczyć się wszystkiego od początku. Umiem za to w webdevelopment, trochę w serwery i generalnie ogarniam komputery.

Android Studio mam skonfigurowane, aplikacja się kompiluje i działa na moim telefonie (ADB przez wifi).

Na razie wiem o istnieniu manifestów, activity i layoutów - co jeszcze powinienem wpisać w Google?

Czego powinienem się nauczyć, by móc w takiej aplikacji dodać widgety oraz inne elementy (graficzne, tekstowe) pokazujące w real-time informacje wyciągnięte z DJI SDK? Jakie koncepcje? Komponenty, moduły, cokolwiek innego co w Androidzie się stosuje?
atheling-bunghole-unlade - #programowanie #dji #androiddev 

Chcę sobie stworzyć cu...

źródło: comment_Hv5O4xYFVtCPPUzefak01SJKv6fJKlxn.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
nie umiem programować w Androidzie, nie znam Javy i nie mam tyle wolnego czasu, by nauczyć się wszystkiego od początku

@atheling-bunghole-unlade: to życzę powodzenia

Czego powinienem się nauczyć, by móc w takiej aplikacji dodać widgety oraz inne elementy (graficzne, tekstowe) pokazujące w real-time informacje wyciągnięte z DJI SDK?

@atheling-bunghole-unlade: powinieneś nauczyć się Javy i programowania w Androidzie
  • Odpowiedz