Wpis z mikrobloga

@Roszp: audiofilskie #!$%@? audifilskim #!$%@?, ale gość tutaj mimo wszystko dobrze napisał

sam nie jestem audofilem a też ten efekt kiedyś zauważyłem, tylko nie wiedziałem jak to się nazywa
  • Odpowiedz
@Roszp: nie, ale takie stwierdzenie wprowadza w błąd. Ja wiem, że Beatlesi czy inni nagrywający w tych latach dopiero wchodzili ze stereo do szerokiej publiczności. Ale samo PS jest mocno nieścisłe
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@joolekk czep się tramwaja, to jest mikroblog a nie artykuł naukowy z przypisami. Stereo w muzyce popularnej to lata 60 i tyle w temacie. Jak ktoś wie o co chodzi to wie o co chodzi, jeśli nie to na wuj będę mu pisał o historii stereofonii czy studiach eksperymentalnych? W imię ścisłości?
  • Odpowiedz
@Roszp: hej to udowodnij że piosenki z lat 40 i 50 nie były nagrawyane w stereo. To że mainstream nie słyszał o stereofonii bo taniej było produkować mono nie znaczy że nie powstały utwory w którym stereo było. Równie dobrze mógł to być utwór z lat 50 nagrany przez inny zespół jakiś czas później. Zamiast się naśmiewać dopytaj.
  • Odpowiedz