Wpis z mikrobloga

@JurekWaszyngton Napisz do sklepu że chcesz zwrot kasy/resend i czekaj na odpowiedź, jeśli będzie negatywna postarasz sporem na PayPal(nawet jeśli nie płaciłeś przez PayPal), jeśli odpowiedź będzie negatywna zrób spór na PayPal, jeśli sama karta to chargeback, jeśli przelewy24 to XD
@JurekWaszyngton: U mnie w tym roku chyba już z 7 paczek nie doszło. Za każdym razem zwracali kasę albo wysyłali ponownie. Jakbym miał obstawiać, to pewnie celnikom się do rąk wszystko lepi.
@Hatam paczki? Gearbest nie wysyła paczek pocztowych, jak paczka to kurier, a te nawet nie widzą celników i mają dość dokładny tracking, coś kręcisz
@Andczej: Zapomniałem dodać, że nierejestrowane. A paczka w sensie przesyłki, przeważnie wszystko w kopercie bąbelkowej idzie.
Dodam, że zamawiałem na aliexpress wiele razy przesyłką nierejestrowaną i tylko raz mi się zdarzyło by ta nie dotarła.
@Andczej: Dokładnie. Swoją drogą dziwię się, że gearbest nie robi większych problemów jak coś nie dojdzie.
Gdyby taka sytuacja miała miejsce na Alledrogo, to zostałbym zwyzywany od oszustów krętaczy i najgorszego sortu człowieka.
@Hatam: jeżeli robisz dużo zakupów to przymkną oko na kilka zagubionych. jeżeli sie kłócisz, dużo ticketów robisz, itd. a mało dałeś im zarobić to wypinają dupę. wtedy idziesz do paypala i robi im najczęściej porządnego kopa żeby się ogarnęli ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@JanuszowyAndrzej: Najlepiej to miałem w Zapals, bowiem z 36 tylko 6 nie doszło. Wszystkie przedmioty pochodziły z tych ich darmówek, gdzie wpisujesz kod i opłacasz niby tylko przesyłkę. Założyłem 4 tickety na te zamówienia co do mnie nie dotarły i na 1 dostałem odpowiedź, że będzie refund, a na 3 pozostałe 0 odpowiedzi. Po miesiącu nie dostałem, żadnego zwrotu i nawet niespecjalnie chce mi się kłócić, bowiem na tych 6-ciu przesyłkach,