Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu z polecenia @Dine zrobiłam mayu, czyli olej z palonym czosnkiem. I powiem Wam Mirki i Mirabelki, że IMO to takie właśnie dodatki wynoszą kuchnię i dania na zupełnie inny poziom.
Robiłam wg tego filmu:
https://youtu.be/1w62nkRb8q8
Robicie jakieś takie ciekawe rzeczy? Ja w tym roku mam straszną zajawkę na kiszenie i kombinowanie w kuchni, więc chętnie spróbuję czegoś nowego. Region świata dowolny!
#gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Jakiś czas temu z polecenia @Dine zrobiłam mayu, czyli olej z palonym czosn...

źródło: comment_LRpWq5jxl2qqTnkJMiFVRlXgc9WTc3QI.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • 1
@marcyshan zupy kremy, ostatnio robiłam carpaccio z cukinii, taka azjatycka mizeria - ogórki, imbir, mayu, sok z cytryny i olej ryżowy. Generalnie eksperymentalnie dodaje go tam, gdzie zwykły czosnek ;)
  • Odpowiedz