Wpis z mikrobloga

A dzisiaj trochę zagranico

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead było nawet w moim odczuciu ogromnym zaskoczeniem z ogłoszeniem na OFFie. Ale to bardzo pozytywna niespodzianka, za to bardzo lubię Arcziego. Bo Arczi nie tyle co dba o nas ale i rzuca czasem taka jedną nazwa gdzie budza się demony przeszłości i całe te wspomnienia. Triale umkneli mi mocno z radarów, właściwie album który będą grali jest pewnym kanonem amerykańskiego rocka. No i zabawne jest że nawet nie są headem tego offa(ale by był ból dupska ze #!$%@? heada załatwił xD). Wiadomo jak bardzo wejście w XXI wiek różniło się w UK i USA. Ale ja w sumie to bardzo lubię to hamerykańskie zdziadzienie i próbowanie ratowanie trupa jakim był rock. Wychodzi to lepiej lub gorzej ale w 2002 wyszło niemalże perfekcyjnie. Bo samo Source Tags And Codes jest w moim odczuciu bardzo niedocenianą płytą. Niewiele plyt potrafi w tak precyzyjny sposób połączyć melancholię, lekkie znudzenie z energią. Dopiero po latach usłyszałem cos podobnego u Cloud Nothings. Wydłużanie tekstów, powtarzanie psutych frazesów które w swojej pustości robią się znaczące. Zdecydowany i prosty przekaz. W tamtym czasie ta płyta potrafiła pogodzić środowiska skejtów, fanów Limp Bizkit i innych tym podobnych tworów i jeszcze tych fanów alternatywy, nawet niedobitków po grunge. Płyta trafia na nowy grunt do UK i podoba się, ludzie którzy dostają powoli pierwszy indie rock tez potrafią jej słuchać i się fascynować. Właściwie by to opisując powinienem wstawić Another Morning Stoner ale to nadal mało. Dlatego ze słysząc ten kawałek zbyt mocno słyszę cała dyskografię The Car is On Fire. Borys, wiedziałem... Triale w magiczny sposób połączyły na tym albumie post-hardcore mimo ze nie był post, narzuciły czym będzie noise i jeszcze w sumie lizneły indie rocka wywodzacego się z emo sceny(Sunny Day Real Estate, zawsze w serduszku). 16 lat później ta płyta nadal MOŻE fascynować, intrygować, wiele zależy jak bardzo ktos chce to odczuć. Po prostu, 20:45 sobota, Scena Leśna(idealne miejsce na ich koncert i czas) i będzie flashback z początków bycia smutnym człowiekiem.
Co posłuchać jeszcze z tej płyty poza całością?
Relative Days
Po cichu bym liczył na utwór z ich kolejnej płyty, So Divided czyli Wasted State of Mind ale to moje małe prywatne i mocne doznanie, jebnełoby po serduchu.

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - How Near How Far

#muzyka #zimniokpoleca #offfestival
A.....h - A dzisiaj trochę zagranico

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead ...
  • 2