Wpis z mikrobloga

@TomaszA2 wszystko jedno, nikt nie będzie grał jakieś karty z randomowymi mechami z którymi jest gówno synergia gdy masz rexarka np z broken zombie bestiami. Żeby value było tej karty to na co to rzucić ? Na 7 psów ? Ale to by oznaczało że przeciwnik ma 7 stronników i zaraz umierasz. Może na arenie jak nie będzie nic lepszego do wyboru to weźmiesz i się nie poplaczesz. W agro to strata
@Edi93:
@tenportaltodno: tylko zależy od siły tej synergii jeżeli będziemy mieć sporo kart z magnetyzmem to może działać

Druga sprawa to pula możliwych kary, bestii jest sporo i wiele to zwykła kupa, mechow już nie ma w standardzie więc bierzesz pod uwagę nowe mechy neutralne i mechy z klasy huntera a chwilowo chyba wszystkie mechy są grywalne i to może być kluczowe

Kolejna sprawa to sam magnetyzm jeżeli masz bestię
@Djaangoo problem w tym, że:

-meta musi być wolna przynajmniej tak jak ta teraz
-synergie między mechami jak i mecha hunter musi być rzeczywiście mocny
-mechy muszą być mocne

Na tą chwilę jest mało mechów i głównie będą pochodzić z nowego rozszerzenia
@Edi93: właśnie o to chodzi, będą z Nowego dodatku więc pula mniejsza i jeżeli będą dobre nawet nie muszą być jakoś specjalnie mocne ale jeżeli za 2 many dostaniesz powiedzmy 3 dobrych stronników to chyba nie jest coś złego ;p

Przykładem może byś deck oparty na summonerce co przyzywales wyrobnika za 10 many
Niby losowe ale mało było słabych stronników więc było dobre

Dla mnie wrzucenie jednej kopi do midrange albo
@Djaangoo: Summonerka była dobra nawet jak były gorsze 10mana dropy i to dlatego, że nadal miała genialne tempo i wysokie value.

Dobór karty jest oceniany jako jakieś 1-1,5 many
Z tym, że dobór karty z własnego decku będzie zawsze mocniejszy od dostania randomowej karty do ręki.
Żeby koszt many się zwrócił, to będzie nam potrzebne na stole przynajmniej 2 stronników (choć ja bym się kierował w stronę trzech).
Ciężko znaleźć miejsce
@Edi93: w samym spell hunterze nie raz masz 2-3 stronników, midrange dawno nie grałem ale też myślę że ciągle wywiera presję board'em a pamiętajmy największym bólem Huntera jest wrócić do gry gdy wysypiesz się z kart

Dla mnie to jest właśnie karta która może pozwolić ci wrócić do gry

Masz 3 wilki dostajesz obszarowke dostajesz 3 mechy które nie są OP ale do trzymania agresji nadają się i ciśniesz dalej w
@Djaangoo: Hunter ma już kartę, która "pozwala utrzymać tempo" i daje "dodatkowe karty"
DK Rexxar
Sprawdziłem winratio tej karty dla najpopularniejszych decków huntera:
Spellhunter: 3x najmniejsze winratio przy zagraniu
Midrange hunter: 1x przedostatnie winratio przy zagraniu
Recruit hunter: 2x przedostatnie winratio przy zagraniu
Egg hunter: 1x 6te miejsce od końca

DK wymaga od nas zużycia 2pkt many na nową bestię, ale robi to do końca gry i mieszanki mogą być wyjatkowo
@Edi93: nie mówię że ta karta będzie na 100% grana ale uważam że ma potencjał ;p w większości zależy jakie będą jeszcze mechy

Co do porównania do DK Rexxar to według mnie nie słyszy do zachowania tępa bo:
- kosztuje 6 many czyli sporo jak na kartę dla tępa
- zagrywasz ją i nie masz nic prócz 2 dmg w przeciwne kreatury bo z Hero power najczęściej skorzystasz z najczęściej w
@Djaangoo: mimo wszystko:
- Żeby zyskać TEMPO to musimy zabić swoich stronników.
- Zyski najczęściej zdobędziemy dopiero w kolejnych turach (a to nie jest zwiększenie tempa)
- Bez minionów ten spell jest useless
@Edi93:
Masz rację ale ja widzę użycie tego podobne jak spell druida co na agonii przyzywa drzewca

Oczywiście druida jest dużo lepszy bo wstawia na board kreatury

Zapełniamy board stronnikami ( myślę że przy 3 to będzie minimum) i rzucamy to

Nie musimy zabijać stronników swoich to przeciwnik musi to zrobić my go ciśniemy