Wpis z mikrobloga

@Edi93:
@tenportaltodno: tylko zależy od siły tej synergii jeżeli będziemy mieć sporo kart z magnetyzmem to może działać

Druga sprawa to pula możliwych kary, bestii jest sporo i wiele to zwykła kupa, mechow już nie ma w standardzie więc bierzesz pod uwagę nowe mechy neutralne i mechy z klasy huntera a chwilowo chyba wszystkie mechy są grywalne i to może być kluczowe

Kolejna sprawa to sam magnetyzm jeżeli
  • Odpowiedz
  • 0
@Djaangoo problem w tym, że:

-meta musi być wolna przynajmniej tak jak ta teraz
-synergie między mechami jak i mecha hunter musi być rzeczywiście mocny
-mechy muszą być mocne

Na tą chwilę jest mało mechów i głównie będą pochodzić z nowego rozszerzenia
  • Odpowiedz
@Edi93: właśnie o to chodzi, będą z Nowego dodatku więc pula mniejsza i jeżeli będą dobre nawet nie muszą być jakoś specjalnie mocne ale jeżeli za 2 many dostaniesz powiedzmy 3 dobrych stronników to chyba nie jest coś złego ;p

Przykładem może byś deck oparty na summonerce co przyzywales wyrobnika za 10 many
Niby losowe ale mało było słabych stronników więc było dobre

Dla mnie wrzucenie jednej kopi do midrange
  • Odpowiedz
@Djaangoo: Summonerka była dobra nawet jak były gorsze 10mana dropy i to dlatego, że nadal miała genialne tempo i wysokie value.

Dobór karty jest oceniany jako jakieś 1-1,5 many
Z tym, że dobór karty z własnego decku będzie zawsze mocniejszy od dostania randomowej karty do ręki.
Żeby koszt many się zwrócił, to będzie nam potrzebne na stole przynajmniej 2 stronników (choć ja bym się kierował w stronę trzech).
Ciężko znaleźć
  • Odpowiedz
@Edi93: w samym spell hunterze nie raz masz 2-3 stronników, midrange dawno nie grałem ale też myślę że ciągle wywiera presję board'em a pamiętajmy największym bólem Huntera jest wrócić do gry gdy wysypiesz się z kart

Dla mnie to jest właśnie karta która może pozwolić ci wrócić do gry

Masz 3 wilki dostajesz obszarowke dostajesz 3 mechy które nie są OP ale do trzymania agresji nadają się i ciśniesz dalej
  • Odpowiedz
@Djaangoo: Hunter ma już kartę, która "pozwala utrzymać tempo" i daje "dodatkowe karty"
DK Rexxar
Sprawdziłem winratio tej karty dla najpopularniejszych decków huntera:
Spellhunter: 3x najmniejsze winratio przy zagraniu
Midrange hunter: 1x przedostatnie winratio przy zagraniu
Recruit hunter: 2x przedostatnie winratio
  • Odpowiedz
@Edi93: nie mówię że ta karta będzie na 100% grana ale uważam że ma potencjał ;p w większości zależy jakie będą jeszcze mechy

Co do porównania do DK Rexxar to według mnie nie słyszy do zachowania tępa bo:
- kosztuje 6 many czyli sporo jak na kartę dla tępa
- zagrywasz ją i nie masz nic prócz 2 dmg w przeciwne kreatury bo z Hero power najczęściej skorzystasz z najczęściej
  • Odpowiedz
@Djaangoo: mimo wszystko:
- Żeby zyskać TEMPO to musimy zabić swoich stronników.
- Zyski najczęściej zdobędziemy dopiero w kolejnych turach (a to nie jest zwiększenie tempa)
- Bez minionów ten spell jest useless
  • Odpowiedz
@Edi93:
Masz rację ale ja widzę użycie tego podobne jak spell druida co na agonii przyzywa drzewca

Oczywiście druida jest dużo lepszy bo wstawia na board kreatury

Zapełniamy board stronnikami ( myślę że przy 3 to będzie minimum) i
  • Odpowiedz