Wpis z mikrobloga

#telefony

Potrzebuję telefonu, mam aktualnie LG G4 i niestety nie wyrabia, bateria wymieniona, nie trzyma nawet pół dnia (włączone cały czas wifi, bluetooth, synchonizacja, dane komórkowe, lokalizacja), aplikacje średnio działają, a czekanie aż aparat zrobi zdjęcie wieczorem 5-8 sekund to lekka przesada. Używane google maps w trasie powoduje, że na telefonie można jajka smażyć

Wymagania :
- bateria, chcę by telefon wytrzymywał najmniej 12h bez ładowania, gdzie używam ciągle jakichś aplikacji, nie chcę wyłączać żadnych z rzeczy wymienionych wyżej
- dobre slow motion, 240 klatek/s w HD lub więcej
- bardzo dobry i przedni i tylni aparat, LG G4 robi świetne zdjęcia w ciągu dnia. najlepiej coś o szerokim polu widzenia, fajnie by było mieć fizyczną stabilizację jak w G4
- czytnik linii papilarnych
- niech się nie grzeje jak G4
- nie chcę zaokrąglonych boków, notch mi nie przeszkadza
- 4gb ramu w górę
- nie gram właściwie w żadne gry, za to aplikacje społecznościowe (instagram, snapchat, facebook, twitter) używane bardzo często
- głośny głośnik do rozmów telefonicznych, LG G4 jest dla mnie za cichy
- możliwość nałożenia gumowego pokrowca na niego

Budżet około 1.5k +/- 300 zł. Mam nadzieję, że wymagania moje są jasne, jak nie to mogę doprecyzować

Help pls
  • 11
@miud: zerknij na LG G6 - IMHO bardzo dobry stosunek cena/jakość (+/- 1600 zł brutto w x-kom). I to jest udane LG, w przeciwieństwie do G4, które było słabe.
@miud: no może, ale widziałem V30 na żywo i dla mnie robiło wrażenie telefonu plastikowego; czy on jest z tego samego materiału co G6? IMHO przy tej cenie G6 naprawdę ciężko jest go nie kupić. W dodatku za te 1200 - 1600 zł miałbyś nową sztukę z półki ze sklepu, a więc bez brandingu operatora.