Aktywne Wpisy
MateuszLakomy +391
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
WuZet_ 0
Szukam adresu i telefonu do @Karakan2540 za podanie prawdziwych płacę 500. Jest z #wroclaw Siedzi na tagach #siatkowka i #famemma
Jak ktos ma, zapraszam na priv, dogadamy szczegóły
Jak ktos ma, zapraszam na priv, dogadamy szczegóły
ZIOMEK Z BALKONU STRZELAŁ DO NASTOLATKÓW
Głównym powodem było głośne zachowywanie się w nocy xd Chłopakowi chirurg wyciągnął kule, która znajdowała sie blisko serca
U K R A I N A
Może jednak pogląd o utrudnieniu uzyskania pozwolenia na broń jest słuszny xd? Co kraj to inna kultura związana z bronią
https://1540.com.ua/news/u-ternopoli-cholovik-z-balkonu-striliav-u-perekhozhikh_5554
A gdzie chcesz utrudniac pozwolenia?
Broń czarnoprochowa jest ogólnie dostępna i co? Strzelaniny w korkach, na imprezach? A może bandyckie napady z coltami (✌ ゚ ∀ ゚)☞
A to przepraszam źle przeczytałem artykuł
Nie przemawia do mnie argunent dot. czarnoprochowcow. Nikt o tym prawie nie wie, jak ktoś sobie koniecznie chce załatwić broń to i tak to zrobi. Tutaj chodzi bardziej o typowych nowakach i ludzi z patologicznych sfer. Jakby pozwolenie można było łatwo uzyskać to zwiększyłaby się popularyzacja broni z czym idzie dostępność, ilość itp.
Dam to na przykładzie np. Marihuany. Jakby koło mnie były coffeshopy
@zustriczi: od 2/3 lat broni cp sprzedaje sie wiecej niz broni na pozwolenie. moje dwa durne filmiki zachecajace do zakupu takiej broni maja w sumie trzy miliony wyswietlen i ciagle rosnie. ilosc przestepstw z uzyciem takiej broni jest znikoma wzgledem tego ile jej zalega w polskich domach.
Typowy Nowak jest ulozonym i ogarnietym czlowiekiem. Ludzie z patologicznych sfer sa odsylani od pozwolenia gdyz trzeba przejsc przez etap niekaralnosci i wywiadu srodowiskowego¯\_(ツ)_/¯
No i byloby wtedy fajnie( ͡° ͜ʖ ͡°)