Wpis z mikrobloga

#ukraina #tarnopol #bron

ZIOMEK Z BALKONU STRZELAŁ DO NASTOLATKÓW
Głównym powodem było głośne zachowywanie się w nocy xd Chłopakowi chirurg wyciągnął kule, która znajdowała sie blisko serca

U K R A I N A
Może jednak pogląd o utrudnieniu uzyskania pozwolenia na broń jest słuszny xd? Co kraj to inna kultura związana z bronią

https://1540.com.ua/news/u-ternopoli-cholovik-z-balkonu-striliav-u-perekhozhikh_5554
zustriczi - #ukraina #tarnopol #broń 

ZIOMEK Z BALKONU STRZELAŁ DO NASTOLATKÓW 
Głów...

źródło: comment_LqGDCbNE3ek62zdvHXWvFQBAIjftH1GK.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@zustriczi: A co Polska ma do Ukrainy? Tam inaczej jest uksztaltowany swiat niz u nas¯\_(ツ)_/¯ Z tego co translator mi mowi to mial "pistolet pneumatyczny" czyli wiatrowke.
  • Odpowiedz
  • 1
@sopssops @Smieszek_Poza_Kontrolo

A to przepraszam źle przeczytałem artykuł

Nie przemawia do mnie argunent dot. czarnoprochowcow. Nikt o tym prawie nie wie, jak ktoś sobie koniecznie chce załatwić broń to i tak to zrobi. Tutaj chodzi bardziej o typowych nowakach i ludzi z patologicznych sfer. Jakby pozwolenie można było łatwo uzyskać to zwiększyłaby się popularyzacja broni z czym idzie dostępność, ilość itp.

Dam to na przykładzie np. Marihuany. Jakby koło mnie były coffeshopy
  • Odpowiedz
Nie przemawia do mnie argunent dot. czarnoprochowcow.

@zustriczi: od 2/3 lat broni cp sprzedaje sie wiecej niz broni na pozwolenie. moje dwa durne filmiki zachecajace do zakupu takiej broni maja w sumie trzy miliony wyswietlen i ciagle rosnie. ilosc przestepstw z uzyciem takiej broni jest znikoma wzgledem tego ile jej zalega w polskich domach.
  • Odpowiedz
@zustriczi: Na Bałkanach masz masę nielegalnej broni po wojnie. Czasem temat odżywa gdy ktoś się postrzeli (samobójstwo) czy kogoś zastrzeli (porachunki o charakterze kryminalnym), ale nie widziałem jeszcze by dochodziło do strzelanin w miastach jak w czarnych dzielnicach, a Bałkańcy są bardziej żywiołowi niż Polacy. A mowa tutaj o broni nielegalnej. By posiadać broń legalną należy przejść odpowiednie badania.
  • Odpowiedz
@zustriczi:

Tutaj chodzi bardziej o typowych nowakach i ludzi z patologicznych sfer.

Typowy Nowak jest ulozonym i ogarnietym czlowiekiem. Ludzie z patologicznych sfer sa odsylani od pozwolenia gdyz trzeba przejsc przez etap niekaralnosci i wywiadu srodowiskowego¯\_(ツ)_/¯

Jakby pozwolenie można było łatwo uzyskać to zwiększyłaby się popularyzacja broni z czym idzie dostępność, ilość itp.

No i byloby wtedy fajnie( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z czarnoprochowca trzeba umiec korzystać, dbać,
  • Odpowiedz