Wpis z mikrobloga

Znajomy poszukuje ludzi do pracy w #krakow
Firma zajmuje się głównie budową sieci energetycznych. Ktoś poszukuje pracy bądź zna kogoś kto poszukuje? Mówił że o doświadczenie nie ma co się obawiać, wymagane są chęci do pracy
  • 18
@wamaga: Takie jest Twoje zdanie. powyżej 2100netto powinieneś tam dostać, kwestia jak Ty się dogadasz. Firms przyjmuje duże zlecenia. Cała kwota wyplaty jest w umowie, nie masz nic "pod stołem".
@wamaga: dodam tyle że jak pytałem o minimalną to powiedział że nie ma żadnej minimalnej podanej bo sobie sam uzgadniasz za jaką kwotę chciałbyś pracować i się dogadujesz z ludżmi odpowiedzialnymi za to (zapewne prezes/szef). Także nie masz co sie unosić bo jeżeli nie jesteś zainteresowany to nie powinno Ciebie to boleć.
powyżej 2100netto powinieneś tam dostać, kwestia jak Ty się dogadasz

@Ronin223: Ale jak dogadasz? To nie jest tak, że mają jedną stawkę za godzinę/akord, tylko temu zapłacą więcej, bo sobie wywalczył, a tego co siedział cicho będą wykorzystywać, płacąc mu mniej? Niezłą mu robisz reklamę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ponton Tak to działa w większości branż ;) Np. Ja zarabiam więcej niż mój w #!$%@? bardziej ogarnięty kolega w firmie, bo sam poszedłem pogadać o kasie, a jemu jest głupio.
Czy to znaczy, że mam zarabiać mniej, bo on sam nie umie poprosić o więcej?
@diarrhoea: Skąd wiesz, ile on zarabia? Widziałeś jego pasek wypłaty? Może właśnie ty zarabiasz mniej od niego, a on ci razem z szefem wciska kit, żebyś był zadowolony i nie odszedł? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MasterSoundBlaster: a żebyś wiedział. Wbrew temu co może Ci sie wydawać to sporo miejsc pracy gdzie nie masz państwowej firmy dostajesz w umowie najniższą krajową a reszte do łapy. Tu masz wszystko na umowie i to jest lepsze dla Twojej emerytury
sporo miejsc pracy gdzie nie masz państwowej firmy dostajesz w umowie najniższą krajową a reszte do łapy

@Ronin223:
W Polsce jest dużo mężczyzn którzy biją swoją żonę co tydzień.
Czy w takim razie skoro ja tylko co miesiąc, i czasem tylko ją spoliczkuję to jestem dobrym mężem?
@wamaga: do czego Ty robisz porównanie? Pomyśl czy wolałbyś robić w firmie gdzie masz całą kwotę wypłaty na umowie i wraz z tym idzie Ci więcej do przyszłej emerytury, czy wolisz firmę z najniższą krajową w umowie a uzupełnienie do ręki gdzie dodatkowo możesz być #!$%@? przez Urząd Skarbowy jak ktoś wkopie firmę albo dotrą do tego? a pieniądze u jednej i drugiej podobne jezeli nie takie same?
Jeżeli chodzi Ci