Aktywne Wpisy
xarcy +286
#ukraina #niewyjadajrolnikom
1. Bądź polskim wąsatym wsiurem i miej ból dupy o konkurencję
2. Zablokuj transport owoców na granicy
3. Poczekaj aż maliny spleśnieją i wpuść transaport
4. Opublikuj zdjęcia spleśniałych malin
5. Zrób Polsce opinię pomagierów putina w świecie
6. Idź do kościółka się pomodlić w niedzielę
7. Kwiiiik
1. Bądź polskim wąsatym wsiurem i miej ból dupy o konkurencję
2. Zablokuj transport owoców na granicy
3. Poczekaj aż maliny spleśnieją i wpuść transaport
4. Opublikuj zdjęcia spleśniałych malin
5. Zrób Polsce opinię pomagierów putina w świecie
6. Idź do kościółka się pomodlić w niedzielę
7. Kwiiiik
Sylvio19 +865
Miruny, 2 lata temu mój kuzyn z którym nie miałem właściwie żadnego kontaktu zadzwonił do mojego ojca z prośbą o pożyczke 50 tysięcy złotych na ratowanie jego firmy transportowej (ma kilka busów i tracił płynność) Ojciec się zgodził. Kuzyn pieniędzy oczywiście nie oddał. Jak gdyby nigdy nic lata sobie z żonką na wakacje i biorą nowe samochody w leasing czym chętnie chwalą się na facebooku. Ojca zbywa tekstami typu "nie mam kasy
Alibabki - Samotna rękawiczka
nie mam ćwierćwiecza
wierzycie w potęgę liczb? no to 13 pozycja. piątek 13 był dwa dni temu. a jak uda mi się szybko odwrócić i popatrzeć w lustro, to dalej widzę wypraną 13 na moich plecach.
droga 13, gdzie jesteś? znalazłaś szkiełko na dnie studni?
a ty, droga rękawiczko? dalej nikt cię nie chce podnieść?
4 lata po mnie, układ jej sprzeczności próbował dogonić schemat moich snów. nie potrafisz w to uwierzyć? tak cię dziwi, że na astralnej mapie dzieli nas tylko jeden krótki grzmot?
prawie mnie dogoniłaś, ale musisz stać pół kroku za mną, to dla twojego dobra. kiedyś zrozumiesz...
i przyjdzie czas, że naszym kosmicznym tańcem wypełnimy zimną pustkę w ciemnym środku wszechświata
czy to stwórca nauczył nas jak mówić, nie mówiąc nic? czy to przez Heliosa kaprys, promień słońca przyniósł nam wspólny dar? czy to mądry pisarz spisał, żebyśmy położyli na tym samym kamieniu dłoń?
nie próbujmy tego wytłumaczyć, wszystko pogmatwamy. po prostu poszukajmy szczęścia na powierzchni trapień.
-dobrze wiesz, że nic tam nie znajdziemy.
-więc zasadzimy tam sztuczny kwiat, wywrócimy do górny nogami świat.
i przejrzymy wzdłuż, nasycony moją troską, księżycowy las...
................................................................................................................................................................................................................
a piosenka ładna, co nie?