@pawelgie: no to mówię, przerób je sobie jak chcesz. To jest tylko szkielet. Nie mam pojęcia jak tam was w twoim kołchozie pilnują, ani tym bardziej co to znaczy "symulowanie aktywności".
@croppz: Powiem wprost, sam tego nie ogarnę ( ͡°ʖ̯͡°) Mógłbyś podać cały kod, który co kilka sekund minimalizowałby i maksymalizowałby okienko windowsa?
@pawelgie: wszystko się da, ale machanie myszką już będzie trochę bardziej skomplikowane. Tutaj masz przykładowy kod. Łatwiej będzie wysyłać naciśnięcia klawiszy z klawiatury, funkcja sendkeys. I jeżeli chcesz kogokolwiek tym rzeczywiście nabrać to myślę, że powinieneś też się zainteresować funkcją rnd.
@pawelgie: co rozumiesz jako niezdefiniowany? jeżeli chcesz wysłać +, ^ albo % to musisz je opakować w nawias klamrowy. Na przykład sendkeys "{^}". Resztę "klawiszy specjalnych" masz na tamtej stronie, a jeżeli chcesz wysłać na przykład "a" to po prostu sendkeys "a"
@croppz: użyłem w makrze SendKeys "^" i nie wiem co to wywołuje, bo testuje to na komunikatorach i faktycznie w czasie kiedy makro działa, jestem cały czas dostępny....pytanie co ta komenda wywołuje - "naciska" ?
@pawelgie: I ostatnia rzecz. Jak chcesz wysyłać losowe klawisze, to generujesz losową liczbę i przekazujesz ją do funkcji chr. Chr(65) daje "A" i tak dalej.
@pawelgie: SendKeys "^" po prostu symuluje naciśnięcie ctrl. Nie mam gg zainstalowanego więc nie będę zgadywał o co chodzi, ogólnie sendkeysy nie służą do oszukiwania programów szpiegujących tylko do uzupełniania pól w formularzach. Jakbym już miał zgadywać, to wszystkie klawisze specjalne z listy (strzałki, taby, nie pamiętam co tam jeszcze było, wszystko to w nawiasach klamrowych) też będzie "oszukiwało" gg.
Cały wykop #!$%@?... Wyborcy Tuska z wykopu, uśmiechnięci, tolerancyjni fajnopolacy, ryją bekę z zamachu na premiera obcego kraju bo jest prawicowcem xD
#vba #excel #pracbaza
SendKeys "^" ?
sendkeys "{^}". Resztę "klawiszy specjalnych" masz na tamtej stronie, a jeżeli chcesz wysłać na przykład "a" to po prostusendkeys "a"Chr(65)daje "A" i tak dalej.źródło: comment_MAd1tAdqz5THMaLn3s32hje2I3Td8Qp8.jpg
Pobierz