Wpis z mikrobloga

#samochody #pytanie #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
Kurcze Mirko - potrzebuje Waszej pomocy. Zamierzam kupić samochód i chciałbym, żeby to było w miarę sportowe auto (oczywiście bez przesady). Na razie zastanawiałem się nad Megane 3 RS, oraz ostatnio nad Toyotą GT86. Rodzina radzi mi kupno 15 letniego audi a3/a4, bo takie przecież też jeździ, a tańsze xD
Jak macie jakieś inne propozycje, plusy i minusy w/w, bardzo chętnie poczytam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 36
@SpalonyHeretyk: Najdroższe egzemplarze są po 20k, i w sumie trochę się boję, że koszty napraw i eksploatacji mnie dobiją xD
@wycz: MX-5 też brałem pod uwagę, ale to będzie auto nie tylko do zabawy, ale też na co dzień, więc 2 miejsca oraz brak dachu mega bolą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@eXquisit tak samo trzeba dobrze sprawdzić, za wiele historii było ze zwykłymi autami używanymi z salonu, a co dopiero z autem aspirującym do bycia sportowym
@SpalonyHeretyk: Jeżeli chodzi o przyspieszenie 407, to znalazłem test 0-130km/h - 13.5 sekundy, ta sama prędkość dla Megane w 8.8 sec. W Polsce przyspieszenie 160-250km/h raczej się nie liczy, bo nie ma gdzie się tak rozpędzić.

@Corum: Wiesz może co dokładnie się z GT86 dzieje? Są przywożone powypadkowe, czy jakaś wada samych samochodów?