Wpis z mikrobloga

#gdansk #wrzeszcz

Jest gdzieś (najlepiej w okolicy Miszewskiego) jakiś spoko mięsny? Konkretnie to szukam kości wieprzowych i generalnie chciałbym przestać jeść mięso z dyskontów (tylko nie wiem czy mnie stać).
  • 4
  • Odpowiedz
@Dine: myślisz, że w tych mięsnych jest coś szczególnie innego, niż w dyskontach? może tyle, że leży w ladzie chłodniczej a nie popakowane, producenci nie są jacyś inni.
  • Odpowiedz
@oruniak: na pewno w większości jest dokładnie to samo albo i gorzej bo pewnie w lidlu bardziej dbają o te schaby niż w Zakładzie Mięsnym Sebastianix. Stąd pytam o coś sprawdzonego, bo parę razy jadłem rzeczy ze spoko mięsnego i była różnica (mielona na miejscu łopatka wieprzowa najbardziej mi zapadła w pamięć), ale nie w Gdańsku.
  • Odpowiedz
@Dine: ja w Gdańsku parę mięsnych zwiedziłem i ze dwa razy trafiłem na psa zmielonego z budą, więc już nie szukam, wolę żreć z Lidla bo chociaż jest się później do kogo poskarżyć
  • Odpowiedz