Wpis z mikrobloga

Mówi się, że celem historii jako dziedziny nauki jest wyciąganie wniosków przyczynowo-skutkowych z tego, co działo się w przeszłości, tak, żeby nie powtarzać zeszłych błędów dziś i jutro. Teraz powiedzcie mi, jakim cudem ten człowiek otrzymał tytuł profesora historii, jeśli na wypowiedź ambasador Izraela odpowiada gomułkowską retoryką, którą zdanie wcześniej sam potępia (°°

Przez ostatnie półtora miesiąca już wiem, jak łatwo w Polsce obudzić i przywołać wszystkie demony antysemickie - nawet, kiedy w kraju prawie nie ma Żydów. Są ludzie, którzy mówią, że wtedy nie było Polski"

Jeżeli ktokolwiek dziś będzie uważał, że rządy Prawa i Sprawiedliwości w jakimkolwiek stopniu nawiązują do hucpy żydowskiej, prowadzonej przez aparat partyjny ‘68 roku, czyli przez moczarowców, to ja na pewno takiej osobie nie podam ręki. Jeżeli to czyni ambasador obcego państwa, to może trzeba poprosić tę panią, by opuściła to państwo - powiedział prof. Jan Żaryn, historyk i były doradca prezesa IPN

#polska #neuropa #bekazpisu #zydzi #dyplomatolki
starface - Mówi się, że celem historii jako dziedziny nauki jest wyciąganie wniosków ...

źródło: comment_E1Pbk5HSvSYCOXkecqAgFetySKWoy4vD.jpg

Pobierz
  • 5
@starface: Dotychczas miałem Zaryna za polskiego Wjatrowycza, bo obaj mają skłonnosc do wybielania historii w służbie ideologii.
Jednak teraz należy Zaryna ustawic na skrajniejszym skrzydle niż WW, bo robi to co najradykalniejsi neobanderowcy, którzy po krytycznych wypowiedziach duchownego ze Lwowa nawoływali aby nakazac mu wyjazd do Polski.