Stało się. STAŁO SIĘ. Znalazłem ją, tą jedyną. Wiem, że to ona! Jest dziś u mnie i dzisiaj też podejmę próbę. Niestety jest jednen problem jest trochę zimna i chyba ma bipolara tzn. wydaje się być podzielona. Tak jakby na dwa kawałki, więc może do każdego z nich przemówię z osobna.
@xertiz: Po pierwsze - rare i medium rare robią tylko roszczeniowe, elitystyczne łapserdaki. To mięso naprawdę nie jest lepsze na surowo, to wszystko tylko mem kucharzy. Dlatego co najmniej 4 minuty na każdą stronę. A poza tym to jakkolwiek zrobisz będzie dobrze. Podobno pasuje czosnek, masło i tymianek.
@xertiz: mieso myjesz, ma byc bez wody, smazysz ciepłe (w sensie nie prosto z lodówki), wystarczy sam pieprz. Rozgrzewasz oliwe, smazysz z obu stron, potem dodajesz masła, jak sie roztopi polewasz tym mieso. Tymianek spoko. Sól po usmażeniu, nie krój miesa/nie nadziewaj ani na patelni ani odrazu po zdjęciu, bo się spoci. Jak ramsaya nie lubie tu spoko tlumaczy: https://www.youtube.com/watch?v=AmC9SmCBUj4
Stało się. STAŁO SIĘ. Znalazłem ją, tą jedyną. Wiem, że to ona! Jest dziś u mnie i dzisiaj też podejmę próbę. Niestety jest jednen problem jest trochę zimna i chyba ma bipolara tzn. wydaje się być podzielona. Tak jakby na dwa kawałki, więc może do każdego z nich przemówię z osobna.
@xertiz: mieso myjesz, ma byc bez wody, smazysz ciepłe (w sensie nie prosto z lodówki), wystarczy sam pieprz. Rozgrzewasz oliwe, smazysz z obu stron, potem dodajesz masła, jak sie roztopi polewasz tym mieso. Tymianek spoko. Sól po usmażeniu, nie krój miesa/nie nadziewaj ani na patelni ani odrazu po zdjęciu, bo się spoci. Jak ramsaya nie lubie tu spoko tlumaczy: https://www.youtube.com/watch?v=AmC9SmCBUj4