Wpis z mikrobloga

@Feuforce to na pewno nie jest po zmianach skoro osoby, które mają złoto i robiły w tym tygodniu raidy nie dostały.

W Lbn poszły passy miedzy innymi za dzisiaj. 2 lokacje.
@taktoto: Nie jestem taki pewien, bo to miało tylko szansę zwiększać. Tak jak ilość raidów niby jakoś miała też na to wpływać. Szansa jak to szansa... Niantic równie dobrze mógł zrobić tak, że zwiększa to szansę minimalnie. I tak nikt nie będzie w stanie zbadać jak to działa, bo dane ciężko zebrać.
@Vitooo12: Ja tam raid passy mam, po prostu ex raidów nie ma w okolicy. To jest problem. Jakbym mógł mieć nadzieję, że następnym razem dostanę passa to inna sprawa a tak... Najbliższe miasta nie widziały ani jednego. Dziś w Kato to raid przy okazji tak, bo byłem tam a sam raid był blisko.
@Feuforce: szybkie spojrzenie na medale - łącznie około 150 zrobionych raidów, większość legendy. Ex raid passa jak nie było, tak nie ma. Nie wiem jak ludzie to robią, że mają 2-3 sztuki.
@Vitooo12: System jest zrąbany i ciągle daje raidy w tych samych miejscach, lub blisko ich. Więc jedne miejsca mają po kilka a inne ani jednego. Z tym, że jak na co dzień się nie jest w takim miejscu to ciężko nawet o szansę, bo trzeba by mieć farta by zrobić raida w dokładnie tym gymie co ex raid będzie a potem mieć farta, żeby dostać zaproszenie (a jak nie jesteś z
@Feuforce: co to znowu jest i jak to działa, bo nie grałem już jak te rajdy weszły? Dostajesz coś takiego i co potem? Musisz gdzieś iść czy to nie jest tak jak w zwykłych rajdach że musisz stać koło gymu?
@wpoz: Jak dostaniesz zaproszenie to działa to jak zwykły raid, tyle że dostajesz zaproszenie z kilkudniowym wyprzedzeniem i znasz dokładną godzinę raidu. Zjawiasz się na miejscu podanym na zaproszeniu jak na zwykłym raidzie i jak się raid pojawi to bijesz z ekipą jaka się zjawi. Nic w tym nie ma jakiegoś ekscytującego poza faktem, że bez zaproszenia nie możesz raidu zrobić.

Żeby zaproszenie dostać trzeba wcześniej zrobić raid w tym gymie
@Feuforce: eee to słabo, myślałem że zrobili coś dla graczy którzy nie mieszkają w miastach i że można bić z odległości czy coś. A tak to nic ciekawego.
@taktoto to chociaż tyle dobrego. U mnie pod blokiem też był Mewtwo 11.11, ale była mega #!$%@? pogoda i przyszły 4 osoby i nie zbili. Gdybym tylko dostał to pewnie by dali radę ;)