Aktywne Wpisy

kantek007 +2

Virsky +102
Ojezu, jakie to piękne uczucie :D
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w

#elektronika #pytaniedoeksperta
normalnie + dałbym do masy
A po co dawać tego biasa to ten wykres wyjaśni:
Skoro 10mV tak wpływa na pomiar to skąd gwarancja, że ADC mierzy prawidłowo? Jemu też się napięcie zmienia.
A co do samego układu to moim, zdaniem zmiana napięcia zasilania nie powinna mieć większego wpływu na wyjście WO. Ten układ przetwarza I/U i tyle.
a i to co koledzy pisali, zasilanie masz niesymetryczne i to może wpływać na offset na wyjściu, ale to ma znaczenie do offsetu a nie sygnału,
czysto teoretycznie: jeśli fotodioda jest w trybie fotowoltanicznym (połączona z masą) to nie powinien występować dark current?
Wzmacniacz nie jest idealny, więc istnieje low input offset voltage. Czy on może wywoływać dark current?
Z datasheetu wzmacniacza wynika, że posiada on offset input voltage do +-0.5mV. Rozumiem, że każdy ze wzmacniaczy tego typu może mieć trochę inne te napięcie i jakoś trzeba by to kalibrować? Może potencjometr (o ile
Żeby było jasno twój układ przetwarza Prąd na Napięcie.
Niestety charakterystyka jest tylko pokazana przy napięciu 10V. Czy ten bias, który podałem ma sens?