Ostatnio naszła mnie taka rozkmina na temat przyszłości platformy .NET. Obecnie mam nowy .NET Core, duży nacisk kładzie się na używanie Visual Studio Code. MS bardziej zajmuje się rozwijaniem technologii TypeScript. Samo Visual Studio jak i C# powoli tracą popularność. Jak myślicie w jakim kierunku to wszystko zmierza? #dotnet #programowanie
Samo Visual Studio jak i C# powoli tracą popularność.
@grzech_u: Co xD Regularnie wychodzi nowa wersja C#, nowa wersja standardu .NET, Visual Studio 2017 dostaje updejty. W końcu .NET daje taką samą wszechstronność jak platforma Javy - jest wieloplatformowa i wielojęzykowa.
@grzech_u przecież .net jest obecnie tak doładowany że może być tylko lepiej. Na platformie można zrobić wszystko, od desktopów przez webowki po gry w UNITY, apdejty wychodzą praktycznie co tydzień, jest w końcu w pełni multiplatformowo, a Ty mówisz że traci popularność xd
Jeśli Microsoft czegoś nie spieprzy to myślę że zgarnie w przyszłości większość rynku
@reroute: Niestety nie ma potwierdzenia tego spadku w danych: https://www.tiobe.com/tiobe-index/ Na przestrzeni ostatnich 10 lat C# wskoczył z 7 (w 2002 był 12). Obecnie jest 4-5 najpopularniejszym językiem.
j. Na platformie można zrobić wszystko, od desktopów przez webowki po gry w UNITY, apdejty wychodzą praktycznie co tydzień, jest w końcu w pełni multiplatformowo, a Ty mówisz że traci popularność xd
@Dzolejro: Desktopowe libki nie będą wspierane w .NET Core. Są za bardzo skupione nw Windowsach.
#dotnet #programowanie
@grzech_u: Co xD Regularnie wychodzi nowa wersja C#, nowa wersja standardu .NET, Visual Studio 2017 dostaje updejty. W końcu .NET daje taką samą wszechstronność jak platforma Javy - jest wieloplatformowa i wielojęzykowa.
Jeśli Microsoft czegoś nie spieprzy to myślę że zgarnie w przyszłości większość rynku
@Dzolejro: nie ma szans
Komentarz usunięty przez autora
https://www.tiobe.com/tiobe-index/
Na przestrzeni ostatnich 10 lat C# wskoczył z 7 (w 2002 był 12). Obecnie jest 4-5 najpopularniejszym językiem.
Komentarz usunięty przez autora
@Dzolejro: Desktopowe libki nie będą wspierane w .NET Core. Są za bardzo skupione nw Windowsach.