Wpis z mikrobloga

Mircy, dylemat.
Kupić DJi czy XiaomiLepsze
DJi kupie na mocno naciągniętym budżecie, Xiaomi przy tej cenie pozwoli na dokupienie dodatkowej baterii czy plecaka. Latać tym miałbym gdzie bo dzielnica jest otoczona rezerwatem więc lasy, łąki, stawy wszędzie. Jest gdzie bezpiecznie latać.
Jeśli można prosić o porade to będe wdzięczny ;)
#drony
  • 9
@Hugenot111: nie porównuj cen polskich do chińskich, DJI też kupisz dużo taniej z kraju pochodzenia (chiny).
Po 2 bez względu na ceny Phantom 3 STANDARD odpada ze względu na tragiczny zasięg.
Weź coś model wyżej niż P3 Standard (np. advanced) a jak budżet nie pozwoli to tego xiaomi
@Hugenot111: niestety często jest mniej niż 500m, jakość i stabilność zasięgu jest bardzo słaba.
Odnośnie SE trudno powiedzieć, stare wifi ze standarda ale z większą mocą, teoretycznie powinno być lepiej ale nie widziałem recenzji, więc sprawdź dobrze przed zakupem.
Xiaomi to oczywiście nie klasa DJI ale do tego SE bym raczej nie dopłacał, jeśli już to do któregoś ponad standard/se gdzie zasięg to już wspaniała sprawa
@Hugenot111: wiesz, to zależy. Za mniejsze rozmiary i lepszy zasięg w porównaniu do P3S płacisz dużo krótszym czasem lotu. Także generalnie warto rozważyć co uważasz za ważniejsze. Oczywiście najlepszy byłby mavic, ale potrzebowałbyś dwóch sąsiadów:)
Całkiem dobra cena za tego sparka co podałeś, dorzuć do tego cashback i odzyskasz kilka % ceny.
Ale jeśli nie potrzebujesz małego sprzętu to xiaomi chyba nie jest jakąś padaką i będzie tanio i dobrze
@Wu70: Patrząc tak trzeźwo na to, jasne że DJI byłby świetnym sprzętem na rozpoczęcie zabawy z dronami które mają na stanie kamere ale chyba Mi Drone wygrywa dla mnie ceną. Kupie drona i kilka gratów do niego a kiedyś moze dorobie się Mavica :)
@Hugenot111: też tak myślę, że xiaomi ma na tyle atrakcyjną cenę i to będzie dobry wybór jeśli nie potrzebujesz czegoś małego. O ile nie chcesz z nim podróżować inaczej niż samochodem to będziesz zadowolony ;-)