Wpis z mikrobloga

Czy tylko w #gdansk ludzie jeżdżą jak debile, czy w innych miastach też? #!$%@? nie ma dnia, żeby jakiś osioł nie wpiedolił się samochodem pod tramwaj i zablokował przez to ruch w całym mieście. Za takie coś powinni zabierać prawko i dawać hulajnogę.
  • 15
  • Odpowiedz
@WscieklyJesiotr: Polecam wypytać mieszkańców Krakowa o to co dzieję się na ul. Długiej. Tam od lat po kilka razy w tygodniu jakiś debil tak parkuje że tramwaje stoją bo kmiot blokuje im przejazd. Trochę pomogły wymalowane ostatnio linie pomocnicze dla tych co sami nie byli w stanie przewidzieć czy nie za bardzo im auto wystaje.
  • Odpowiedz
@bartez_94: Bo wreszcie po latach jakoś zaczęli to ogarniać. Pamiętasz co było przedtem?
@WscieklyJesiotr: Czekając na odholowanie i załatwiając całą procedurę minie w najlepszym razie pół godziny. Czasami pasażerowie sami ćwoka spychali żeby był przejazd ale wiecie jakie jest czasem porąbane polskie prawo.
  • Odpowiedz
@bartez_94: Ja tego nie potrafię zrozumieć. Zawsze jak parkuję to obchodzę auto dookoła, patrzę czy będzie jak mnie ominąć, czy ten przed lub za mną będzie miał jak wyjechać, czy ci z boku będą w stanie otworzyć drzwi i wejść do auta. Czy to naprawdę jest takie trudne? Trudno uwierzyć że to ludzi przerasta.
  • Odpowiedz
@1Jurko: też czasem mi ciężko to zrozumieć, sam raczej staram się nawet na krawężnikach obejść czy ktoś łatwo wyjedzie bo może z drugiej strony jest przyparkowany na ścisk a ja mogę mieć miejsce podjechać dalej :d
  • Odpowiedz
W sopocie ani razu nie było przypadku, żeby ktoś się pod tramwaj wpieprzył. Tylko Gdańsk.

@JRtI: w Gdyni też nigdy nie widziałem auta pod tramwajem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz