Aktywne Wpisy
LovelyFox +2
#praca eh, co myslicie o takiej sytuacji
Mój pracodawca w bardzo małej firmie nie dal mi w tym roku dodatku na świeta ani dodatku wakacjnego, bylo od kwietnia zeszlego do tego maja l4 z waznego powodu... pracuje tam 8 lat i zarobiłem im tam juz kupe kasy dodam ze praca jest bardzo stresująca... Szefowa i szef byli na Krecie i Ibize w te wakcacje a mnie olali totalnie, czuje sie
Mój pracodawca w bardzo małej firmie nie dal mi w tym roku dodatku na świeta ani dodatku wakacjnego, bylo od kwietnia zeszlego do tego maja l4 z waznego powodu... pracuje tam 8 lat i zarobiłem im tam juz kupe kasy dodam ze praca jest bardzo stresująca... Szefowa i szef byli na Krecie i Ibize w te wakcacje a mnie olali totalnie, czuje sie
jacobfcb 0
Siemka. Pytanie do samochodowych Geeków.
Które auto byście wybrali i dlaczego?
VW Passat 2024, 1.5 150KM TSi
Skoda Superb 2024, 1.5 150 KM TSi
Lexus ES300h 2024, 2.5 218 KM Hybryda
Auto
Które auto byście wybrali i dlaczego?
VW Passat 2024, 1.5 150KM TSi
Skoda Superb 2024, 1.5 150 KM TSi
Lexus ES300h 2024, 2.5 218 KM Hybryda
Auto
Timeout expired. The timeout period elapsed prior to obtaining a connection from the pool. This may have occurred because all pooled connections were in use and max pool size was reached
Dałem zapytanie na SQL Server:
SELECT
DB_NAME(dbid) as DBName,
COUNT(dbid) as NumberOfConnections,
loginame as LoginName
FROM
sys.sysprocesses
WHERE
dbid > 0
GROUP BY
dbid, loginame
;
Zapytanie zwróciło:
DBName = BAZASQL1
NumberOfConnections = 100
LoginName = programlogin
Błąd wyrzuca gdy liczba połączeń = 100.
Tak jakby tworzył połączenie i go nie zamykał.
Jak można zwiększyć liczbę połączeń dla bazy?
#sql #sqlserver #windowsserver #administrator #aspnetmvc
Google trudne.
Miałem na SQL serverze ustawione MAX liczby połączeń na 32767
Dla pewności zrobiłem:
Pytanie powinno brzmieć: czemu aplikacja tworzy tyle połączeń i ich nie zamyka? Póki nie odpowiesz na to pytanie, to na pewno bez problemu każda pula połączeń jaką ustawisz zostanie wsycona.
Szczerze to nie - nigdy mi nie była potrzebna taka pula i zawsze przy takich problemach zapala się czerwone światełko. Szybkie googlowanie mówi, że jest to problem konfiguracji połączenia do serwera, a nie konfiguracji serwera (patrz link, który przesłał @fegwegw i to. Jeśli tak faktycznie jest to wystarczy zmienić connection string i dodać odpowiednią wartość (o tu masz coś na ten temat).