Wpis z mikrobloga

Czytanie recenzji nie da jasnego poglądu na sytuacje. Nie interesują mnie tryby MyCareer czy inne. Powiedzcie mirki co zrobiło 2K żeby przekonać mnie do zakupu 2k18. Jak wygląda gameplay? Jak gra w obronie? Jak możliwości ustawiania sliderów. Będę grał albo pojedyncze mecze, albo jakąś dynasty. Będzie coś z tej gry czy słabo?
wołam @appylan: bo wiem, że gra
#nba2k
  • 9
@supersucker: z gameplayu to:

- lepsza fizyka, kolizje graczy poprawione, o wiele więcej interakcji, przepychanek w paincie, uniemożliwiania swobodnego przebiegania obok graczy, itp.
- więcej animacji dryblingu, rhytm dribble przy chodzeniu, lepszej jakosci animacje
- obniżone procenty na rzutach przez co w meczach po 40-50% skuteczności robisz i trudniej jest ustawić się na otwartej pozycji, AI mądrzejsze w obronie w tym temacie
- lepiej sobie AI radzi ze screenami
- bardziej
@supersucker: zmieniono layupy, nie ma już paska i trzeba grać na czucie. To znaczy, masz wibrację i ocenę wizualną jako info kiedy najlepiej puścić przycisk. Dużo ludzi na to psioczy, mnie się podoba.

Do tego chyba poprawiono trochę wpływ kontaktu na to jak ci layup wejdzie, a może to tylko się tak wydaje bo już nie skupia się wzroku na pasku.

Do tego wreszcie można w karierze włączyć 'ocenę rzutu' dzięki
@supersucker: do tego WRESZCIE bronisz prawą gałką, wyłączenie automatycznego contestu i samodzielne kierowanie gały do rzucającego (decydowanie o tym) tez powoduję wynagrodzenie gracza, bo wtedy często wchodzi 'heavily contested' i rzut nie wchodzi.

Tak samo zastawianie i blokowanie dryblingu ruchami prawej gałki jak najbardziej na plus. Jak tak myślę, to naprawdę cieżko mi znaleźć coś co się pogorszyło w stosunku do 17 w gameplayu. Może z czasem coś wyjdzie.

W sumie,