Wpis z mikrobloga

Witam.
Mam pytanie. Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego w poniższej sytuacji nie dochodzi do transakcji?

Chodzi mi o wiersz nr 2.
Po lewej stronie jest zlecenie PKC, a po prawej istnieje zlecenie sprzedaży, jednak przez ponad 15 min nie doszło do transakcji. Dlaczego? Przecież skoro jest zlecenie PKC to powinna nastąpić transakcja. Czy jednak coś źle rozumuje.

#gpw #gielda
chmc - Witam. 
Mam pytanie. Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego w poniższej sytuacji ni...

źródło: comment_DBhljuNGS3faRSWRPS81a7JiJOmFImzm.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@Locati: A czy w takim przypadku nie powinno być jakiejś informacji na ten temat? Zresztą dziś to już 2 taka sytuacja na QUMAK. Wcześniejsza wyglądała tak iż po lewej stronie znajdowało się zlecenie kupna z ceną 1,49 a po prawej zlecenie sprzedaży 1,44 i również nie doszło do transakcji pomimo, iż zlecenia te wisiały pare minut.
  • Odpowiedz
@wojtek656: możesz rozjaśnić temat? ;> jestem jeszcze zielony w tych sprawach bo dopiero od niedawna zacząłem się interesować giełdą.
  • Odpowiedz
@wojtek656: dzięki :). Nie wiedziałem że coś takiego istnieje. Teraz wszystko jasne.
QUMAK dziś zwyżkuje prawie 20% więc rzeczywiście to przez powyższą sytuacje.
  • Odpowiedz
@chmc: Jeśli cena transakcji (TKO) przekroczy widełki, wtedy notowania są zawieszone i jest tzw. równoważenie. Jeśli TKO nie powróci między widełki wtedy trzeba czekać aż widełki zostaną zmienione. Powód zawieszenia masz w notowaniach w polu "Faza sesji".
  • Odpowiedz