Wpis z mikrobloga

Pięknie Górnik podsumowuje chu*owość ekstraklasy, ledwo awansowali, mocno przebudowany skład w porównaniu z tym co było 2 lata temu, i 33-letni napastnik którego wypluły wszystkie mocniejsze ligi łapie formę dopiero w Polsce #pilkanozna #mecz #gornikzabrze
  • 19
  • Odpowiedz
@L1tracz: prawda. prawda jest tez, ze wystarczy troche ambicji mlokosow i gra juz lepiej wyglada. moze trzeba isc w te strone, a nie sprowadzac na sile szrot z francji, hiszpanii czy innej brazylii i placic im po 100 000 na miesiac
  • Odpowiedz
@Dead_Inside: Ja jestem zdania że jak już przychodzi szrot to muszą być lepsi od wychowanków i tu trzeba zacząć, bo Lech i Zagłębie całej lidze nie stworzą zawodników
  • Odpowiedz
@parov_stelar: i w rok w rok nie ma tego wyniku, wyjatek stanowi legia tak naprawde. inne kluby nie maja nic do stracenia, i tak nie graja w tych fazach grupowych i tak. trzeba w koncu wyhodowac jaja, przebolec rok, dwa, trzy slabszej gry, by w koncu cos osiagnac. nie od razu rzym zbudowano. no ale tu trzeba walczyc z mentalnoscia polaka - czyli na juz. zero cierpliwosci.
  • Odpowiedz
@L1tracz: ototototo. ale na to nie ma bardzo co liczyc. szrot z zachodu przychodzi po latwe pieniazki, a nie jakies tam diety, ambicja i walka. xD nie dziwne, polska ekstraklasa to posmiewisko na ten moment w swiecie. nikt powazny nie przyjdzie powaznie biegac za pilka. trzeba stawiac na mlodziez i tyle. wprowadzic system premiowy, czyli jakas tam podstawa i w cholere wieksza premia za wysokie miejsce, awanse, czy po prostu dobre
  • Odpowiedz
@Dead_Inside moim zdaniem w licencji powinno byc zapisane granie trzema zawodnikami u21. Legia zdobyla mistrzostowo, ale stosunkowo starymi pilkarzami, jaga jacya mlodzi pilkarze byli, a lech gral mlodymi zarobili nawet na nich. Uwazam poprostu, ze wymog licencyjny powinien zawierac trzech ziomkow w pierwszym skladzie, nie w kadrze bo i tak #!$%@? gramy w europejskixh pucharach wiec spokojnie mozna taki wymog zeobic. Pijany jestem i jestem rozczarownaym wczorajszym kopaniem, wiec skladni niestwty nie
  • Odpowiedz
@parov_stelar: @Dead_Inside: Młodzieżowcy gówno dadzą jak w składzie dalej będą ekstraklasowcy 29+ bo oni są przyzwyczajeni do lżejszych treningów i zwalniają trenerów, pierwsze co powinno być to zaufanie do trenera od zarządu i wtedy dopiero będzie można coś robić
  • Odpowiedz