Wpis z mikrobloga

@Kliko: Jak nie miały żadnych podstaw?

1. Niepewność co do 1 sierpnia, czy będą podziały? Ile altcoinów z btc powstanie?
2. Dobrano się do największych darknetów (AlphaBay)
3. Btc-e nie działa od wczoraj i giełda ma być "teoretycznie" przywrócona w ciągu 5 do 10 dni, brak informacji czy był hack czy nie ze strony Btc-e.
4. Wyłączony największy mixer do bitcoinów (tumbler)
5. SEC ustosunkował się do ICO, wszystkie tokeny są/będą
@MelomanBTC:

1. Niepewność co do 1 sierpnia, czy będą podziały? Ile altcoinów z btc powstanie?

To bez znaczenia, FUD, nie mają hashrate'u.

2. Dobrano się do największych darknetów (AlphaBay)

Są jakieś dane, jaki procent obrotu BTC jest powiązany z darknetem? Bo nie sądzę, by był znaczący.

3. Btc-e nie działa od wczoraj i giełda ma być "teoretycznie" przywrócona w ciągu 5 do 10 dni, brak informacji czy był hack czy nie
@Kliko: Nie obchodzi mnie co wiedzą zaawansowane osoby, że dane info to FUD, tylko co myślą laicy których w Bitcoinie jest znacznie więcej niż "ekspertów". Dostrzeż różnicę proszę.

Dla zwyczajnego Kowalskiego aktualny tydzień to było nakumulowanie negatywnego info - to jest najważniejsze, nie doszukuj się na siłę, że uuu taka informacja to nic nie znaczy, bo to dosyć śmieszne.

Zresztą, jak wielkie zamieszanie było w aktualnym tygodniu wystarczy spojrzeć po grupach
@Kliko: Może pomyśl, że osoby które jak najmocniej i jak najbardziej rozdmuchiwały te FUD newsy zaczęły się tanio odkupywać, skoro im się udało zbić kurs tymi bzdetami :)?

Dla mnie również te newsy nie dużo znaczą i wcale nie były straszne - ale patrzę na szerszy horyzont, z racji że współpracuję z wieloma osobami które są "newbie" w Bitcoinie - to widziałem jaki jest strach na nadchodzący 1 sierpnia.