Wpis z mikrobloga

Niech mi jakiś zwolennik PiS wyjaśni jakim cudem tak skandaliczny brak szacunku wobec jakości stanowionego prawa przez obecny rząd nie stoi w sprzeczności z rzekomym patriotyzmem i propolskością PiS? Nie dość że zignorowano błąd znaleziony przez senatora Borowskiego, to jeszcze procedowano w takim pośpiechu że pomylili wersje ustawy.

Pytam poważnie, bo cholera mnie bierze jak widzę gdy ktoś "służy Polsce i Polakom" i robi wszystko na odpieprz, po najmniejszej linii oporu, nie licząc się z konsekwencjami. Jak można się określać jako konserwatysta i mieć zero szacunku wobec prawa, państwa i jego instytucji? Jak można traktować jako patriotę kogoś, kto bierze pieniądze podatników i wykonuje swoją pracę w najgorszy możliwy sposób?

#polska #sejm #polityka #4konserwy #neuropa #pis
  • 11
  • Odpowiedz
@wolodia: PO tak zaniżyło poziom a do tego nie miało nic wspólnego z patriotyzmem a wręcz gardziło nim, że teraz PIS wydaje się jak by było niewiadomo jak "dobre i fajne". Ja tak to widzę ale nie jestem wolennikiem PIS głosowałem na Korwina.
  • Odpowiedz
@Rokokokoz: To tak samo jak z prezydentem.Mieliśmy Komorowskiego który łaził po krzesłach,gadał głupoty o jakiś kurach i krowach,o pilnowaniu żony żeby nie zdradzała itd.Pojawił się Duda który zachowuje się kulturalnie i od razu ludzie się zachwycają niezależnie od tego jaką politykę uprawia.
Jak ktoś jeździł polonezem to będzie się zachwycał loganem.
  • Odpowiedz
Niech mi jakiś zwolennik PiS wyjaśni jakim cudem tak skandaliczny brak szacunku wobec jakości stanowionego prawa przez obecny rząd nie stoi w sprzeczności z rzekomym patriotyzmem i propolskością PiS?

Nie jestem pisowcem ale Ci powiem: Obecne prawo zostało ustanowione przez komunistów/siły wrogie Polsce/folksdojczów, w żaden sposób nie chroni prawdziwych Polaków a jedynie nadzwyczajne kasty/lewactwo/komunistów, ułatwia też ono drenowanie pieniędzy z naszej Ojczyzny. Musimy więc uchwalić nasze patriotyczne ustawy, wsadzić wszędzie naszych ludzi
  • Odpowiedz
Po 8 latach stagnacji nawet rządy SLD przyjąłbym z westchnieniem ulgi.

@Bachelor: Czyli jedyna odpowiedź w kwestii patriotyzmu i propolskości PiS to: "są odrobinę lepsi niż PO"?
  • Odpowiedz