Wpis z mikrobloga

Najpierw weryfikowałem info z PDM z #banggood i wpadło na celny, od tamtej pory ta metoda może zmniejsza VAT, ale tylko go zmniejsza, a nie jak tu niektórzy pier... wyklucza czy minimalizuje. Jedynie go ZMNIEJSZA reszta to loteria.
Niedawno pojawiła się nowa metoda wysyłki Europe Registered świadczona przez FORAM4PX pośrednika z #gearbest Przesyła pojawia się w trackingach dopiero w Austrii. Metoda nowa i już wam mówię, że VAT ominiecie, albo nie... Także metoda taka sama jak inne i wcale nie pewniejsza. Mi właśnie przesyłkę zatrzymała kontrolna celna.
Spoko liczyłem się z tym i nie mam zastrzeżeń, ale mówię to, bo wkurza mnie te zaklinanie rzeczywistości osób zamawiających 2 przesyłki na rok, że znaleźli złoty środek na omijanie VAT przez powyżej wymienione sposoby.
galeon - Najpierw weryfikowałem info z PDM z #banggood i wpadło na celny, od tamtej p...

źródło: comment_Ny58698g3LBnTqb3M3SG9cakCnE0S70A.jpg

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
@matiwoj11: Co więcej na deklaracji (pierwszy raz clny dołączył skan etykiety z koperty) było info, że w środku jest telefon za 50 dolarów ;) Już mogli te swoje mp3 wpisać
  • Odpowiedz
@shellsy UC podaje informacje czego potrzebuje. Ja im zawsze na wskazanego maila przesyłam pdfa z wyciągu konta lub paypala a do tego zrzut ekranu z aukcji na której dokonałem zakupu. Oczywiście oprócz tego dane z dowodu i czekam.
VAT naliczają od kwoty realnie zapłaconej po ustalanym co miesiąc kursie dolara, no chyba że płatność była w złotówkach to od tej kwoty.
  • Odpowiedz
@galeon: Nie da się tego jakos obniżyć? :P Do tej ceny co zadeklarował gearbest na opakowaniu, tj 50$? :P pobralam taka fakture na zamowienie, gdzie tak jest napisane
  • Odpowiedz